Kornfeil se bodů nedočkal ani v Argentině

Kornfeil se bodů nedočkal ani v Argentině

Po závodě v Kataru, kde Kornfeil nebodoval, přišla GP Argentiny. Bohužel ani tam se český jezdec ve třídě Moto3 bodů nedočkal.

Na rozdíl od druhého českého jezdce v MS silničních motocyklů – Karla Abrahama, který v MotoGP bodoval v Kataru i v Argentině, se Jakub Kornfeil v Moto3 letos na body zatím nedostal.

Kornfeil tedy letos zatím moc důvodů ke spokojenosti nemá. V Kataru se kvalifikoval na jednadvacáté místo a závod dokončil jako dvacátý. V Argentině byl v kvalifikaci ještě o jednu příčku víc vzadu a v závodě obsadil osmnácté místo se ztrátou přes dvacet vteřin na vítěze závodu.

V sobotu slavil Kornfeil své čtyřiadvacáté narozeniny, ale kvalifikačním výsledkem si moc radost neudělal: „Ať děláme, co děláme, stále jsme přibližně vteřinu za prvním, což je v těchto vyrovnaných podmínkách opravdu hodně,“ prohlásil Kornfeil po kvalifikaci. „Při pohledu na dnešní výsledky vidíme, že jsme dvě desetiny od jedenáctého místa, jenže to nic nemění na tom, že bychom měli být někde jinde. To, co nás odděluje od elitní desítky, je zkrátka rozdíl ve výkonu, který stále postrádáme. Máme to, co máme a je třeba to využít na sto procent, takže uvidíme zítra. Vzhledem k vyrovnanosti pole však věřím, že budeme mít celkem reálnou šanci na body,“ doufal po kvalifikaci jihomoravský závodník, ale bohužel jeho odhad nevyšel.

Do závodu se Kornfeil vydal z osmé řady. V prvním kole se posunul na osmnácté místo, ale následně opět o několik pozic přišel. Byl na konci skupiny, která bojovala o bodovaná místa, ale ta mu postupně ujížděla. Pády soupeřů pak Kornfeila posunuly na osmnácté místo a výše už se náš závodník nedostal, opět tedy zůstal bez bodů.

„Bohužel je třeba se podívat pravdě do očí a uvědomit si, že takto závodit nelze. Taková je realita, byť je velmi tvrdá. Stroji zkrátka chybí výkon a domnívám se, že každý, kdo alespoň trochu sledoval dnešní závod, si toho musel všimnout. Je to strašně frustrující, když se člověk může přetrhnout, celý závod jede úplně na hraně a stejně je to všechno zbytečné, protože na rovince si s vámi každý udělá, co chce a kdy chce,“ smutnil po závodě Kornfeil.

„Je to znovu tentýž příběh. Můžu chodit na brzdy o x metrů později než soupeři, rychlost v zatáčkách a výjezd můžu mít, jakou chci, ale jakmile přijde rovinka, nedokážu se udržet ve větrném pytli. Tady v Argentině jsou dva rovinaté úseky, kde se motorka roztahuje z dvojky na šestku a tam je nedostatek výkonu sakra znát. Bohužel se trochu obávám, že vzhledem k rozvržení trati nás podobný problém čeká i v Texasu. Nedá se nic dělat. Musíme prostě dát hlavy dohromady a pokusit se Mahindru/Peugeota dostat někam jinam,“ dodává nespokojený závodník.

Foto: Peugeot MC Saxoprint

Doporučujeme

Články odjinud