Kornfeil se po Antonelliho diskvalifikaci dočkal bodu

Kornfeil se po Antonelliho diskvalifikaci dočkal bodu

Jakub Kornfeil sice ve Velké Británii dojel až šestnáctý, ale nakonec se jednoho bodu dočkal.

Silverstone je okruh, kde český jezdec Jakub Kornfeil v loňském roce vybojoval první stupně vítězů, ale letos tento úspěch nezopakoval. Do závodu vyrážel až z páté řady. Po kvalifikaci, která se jela na mokrém povrchu, závodník z Rohatce u Hodonína sdělil:

„Zítřejší závod by mohl být dobrý. Při dnešní kvalifikaci na mokru jsme našli dobré nastavení, takže pokud bude zítra pršet, rozhodně to může být dobré. Jako cíl jsme měli zajet co nejlepší čas osamoceně a to se nám podařilo. Čas je slušný, jen ta pozice mohla být o něco lepší. Stačilo jen vyjet na trať v tu pravou chvíli. Když jsem zajel do boxů, počasí se trochu umoudřilo. Přezuli jsme, dotankovali, jenže po vyjetí začalo opět pršet vydatněji, takže už další zlepšení nebylo možné. Dneska jsme měli trochu smůlu. Důležité ale je, že tady na vodě dokážu jet rychle a proto se na zítřejší závod moc těším,“ doufal český jezdec před závodem, jenže nakonec se jelo na suchu.

Do nedělního britského závodu se Kornfeil vydával z patnácté příčky. Po startu si polepšil na jedenácté místo, ale tam se dlouho neudržel a v pozdější fázi jezdil mimo bodované pozice. V závěru někteří jezdci před Kornfeilem odpadli, takže se objevila určitá šance na body, ale náš jezdec si bohužel nedokázal poradit s Danilem a Locatellim, kteří nakonec skončili před ním. Čech tedy dojel do cíle až jako šestnáctý, ale jednoho bodu se nakonec dočkal. V podvečerních hodinách totiž bylo oznámeno, že Niccolo Antonelli byl diskvalifikován kvůli porušení technických pravidel. Ital tak přišel o své sedmé místo a jezdci za ním se tak posunuli o jednu příčku výše. Díky tomu Kornfeil získal bod. Celkově jich má 69 a v průběžném pořadí šampionátu je desátý.

„Bohužel jsem už od začátku věděl, že se v první skupině neudržím. Na motorce jsem neměl dobrý pocit a už v prvním kole jsem měl několikrát namále. Snažil jsem se maximálně, abych se udržel alespoň na té jedenácté příčce, ale ani to nešlo. Motorka byla dobrá v nájezdu do zatáček, kde jsem dokázal celkem slušně předjíždět na brzdy, ale výjezdy a rychlejší zatáčky byly pro mě doslova peklem. Propadal jsem se tak startovním polem a zároveň s tím mi klesalo i sebevědomí. V posledním kole jsem navíc ztratil další dvě pozice a definitivně jsem tak přišel o body, což mi vadí úplně nejvíc. Další víkend jedeme v Misanu, kde to musíme pojmout úplně jinak,“ prohlásil Kornfeil po závodě, když ještě nevěděl, že nakonec bod získá.

Doporučujeme

Články odjinud