Kornfeil se v Katalánsku nakonec dostal až do elitní desítky

Kornfeil se v Katalánsku nakonec dostal až do elitní desítky

Kornfeilovi opět nevyšla kvalifikace, ale v závodě se dokázal posunout výrazně vpřed. Dojel desátý.

Jak sám Jakub Kornfeil v letošním roce už několikrát řekl, kvalifikace jsou nyní jeho slabou stránkou. Kvalifikace českému jezdci nevyšla ani v Katalánsku. Po třech volných trénincích byl šestnáctý, což znamenalo, že musel nastoupit do první kvalifikace. Nicméně do druhé části nepostoupil. Zajistil si šestadvacáté místo na startu.

„Dnešek je pro nás doslova černý den. Obě motorky startují z konce startovního pole. Hned po kvalifikaci jsme měli v teamu dlouhý meeting. Nechci hledat žádné příčiny v motorce nebo týmu. Tento neúspěch jde jen a pouze za mnou. To já jsem nezvládl situaci během kvalifikace a špatně si ji načasoval. Vím, že výsledek je katastrofální a všem, kdo se pro mě snaží dělat maximum a co mně drží, palce patří velká omluva,“ řekl smutný jezdec po katalánské kvalifikaci.

Vlivem penalizací soupeřů se Kornfeil nakonec na roštu posunul o čtyři místa vpřed. V úvodních kolech se sice trápil, ale později se dokázal posunout výrazněji vpřed a nakonec se dostal až na desáté místo – několik jezdců předjel a někteří před ním jedoucí upadli.

„Po víkendu plném zklamání máme alespoň nějaký důvod ke spokojenosti. Musím ale říct, že ani závod rozhodně nebyl takový, jaký bychom si představovali. Po startu mě předjelo několik jezdců. Byl jsem až předposlední. Motorka prostě neměla výkon. V jednu chvíli už jsem uvažoval, že zajedu do boxů. Od šestého kola to ale nějakým způsobem začalo fungovat a já jsem se tedy mohl pokusit alespoň o nějaké body, když jsem viděl ty pády kolem. Předjel jsem pár jezdců, pak jich hodně přede mnou spadlo a za Fenatim jsme se dotáhli do velké skupiny vpředu. Tam pády dál pokračovaly, takže z toho nakonec byla desítka. Dobře, jsou to fajn body. Co je ale zásadní, že při současném stavu nemáme základ pro stabilní práci a neustále doufáme v nějaký nedělní zázrak. Takto závodit je šílené a dál neudržitelné, proto teď dáme v týmu hlavy dohromady, abychom našli nějaké řešení pro další závody,“ prohlásil Kornfeil po Katalánsku.

Zdroj: TZ Jakuba Kornfeila, foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud