Kornfeil skončil v Argentině devátý

Kornfeil skončil v Argentině devátý

Jakub Kornfeil dojel v argentinském závodě na deváté pozici. Oproti Kataru si tak o jedno místo polepšil.

V sobotní kvalifikaci se Kornfeilovi nedařilo podle jeho očekávání. Ani v prvním podniku sezóny (v Kataru) nezajel Kornfeil kvalifikaci tak, jak by býval chtěl. Tehdy byl alespoň více vidět ve volných trénincích, v Argentině mu však v kombinaci volných tréninků patřilo až devatenácté místo.

V argentinské kvalifikaci si Kornfeil díky času 1:50,753 zajistil start z patnáctého místa. Český jezdec byl navíc posledním, kdo se vešel do jedné vteřiny ztráty na vítěze kvalifikace. Navzdory startu z páté řady si náš závodník před závodem věřil.

„Do začátku kvalifikace jsme udělali velký pokrok z hlediska nastavení, takže mám velkou radost. Ve volných trénincích jsem s motorkou trochu bojoval, což bylo vidět i na výsledcích. V kvalifikaci už jsem měl úplně jiný pocit. Hned v prvním kole jsem si zajel prozatímní nejrychlejší kolo celého víkendu. Dokonce jsem v ten okamžik byl osmý. Vše se ovšem odehrává v závěrečných deseti minutách. Nedokázal jsem se vyvézt se skupinou, takže jsem se snažil sám. Časy pod minutu a jednapadesát vteřin se mi dařilo zajíždět celkem v pohodě, takže to není až tak špatné. Zítra nesmím pokazit první kola a pak to bude dobré. Věřím v dobrý výsledek,“ prohlásil po kvalifikaci jihomoravský jezdec.

Argentinský závod kategorie Moto3 se jel za poměrně složitých podmínek. Na okruhu před závodem pršelo, pak ovšem trať osychala, takže pro jezdce nejnižší kubatury počasí připravilo částečně mokrou a částečně suchou trať. Vpřed se suverénně hnal Pawi. Dařilo se i Kornfeilovu kolegovi Norrodinovi, ten však nezvládl závěr a upadl, což vlastně pomohlo Kornfeilovi dostat se o místo vpřed, protože Norrodin dotlačil svůj motocykl do cíle až poté, co už Kornfeil projel cílovou čarou. O něco dříve už Kornfeila posunul o místo vpřed pád mladého Caneta. Až do úplného konce bojoval Kornfeil s Antonellim. Itala nakonec udržel za zády a dojel devátý. Oproti Kataru si tak o jednu příčku polepšil. Celkově má Kornfeil na kontě třináct bodů a v šampionátu je osmý. Stejný počet bodů má i sedmý Fenati a devátý Locatelli.

„Dnešní podmínky byly opravdu náročné. Od začátku do konce jsem se snažil především neupadnout. Zhruba v polovině závodu jsem byl velmi blízko skupině, která bojovala o čtvrté místo. Pak jsem ovšem několik zatáček bojoval s předjížděním Livia Loie, takže jsem kontakt ztratil. Pak jsme začali bojovat s Antonellim a Guevarou. Tehdy jsem byl třináctý a kromě dojetí závodu jsem si velmi přál i top ten. To se nakonec podařilo, získal jsem dalších sedm bodů a jsem průběžně osmý v šampionátu, což je určitě velmi dobrá zpráva,“ říká spokojený Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud