Kornfeil skončil v Katalánsku již v prvním kole

Kornfeil skončil v Katalánsku již v prvním kole

Do katalánského závodu se Jakub Kornfeil vydával ze šestadvacáté pozice a bohužel si dlouho nezajezdil. Skončil hned krátce po startu.

Po včerejší kvalifikaci nebyl Jakub Kornfeil vůbec spokojený. Ani ve volných trénincích se náš závodník příliš vysoko ve výsledkové listině neobjevoval. V kvalifikaci stačil jen na šestadvacáté místo, což znamenalo start z deváté řady. Na vítězného Bastianiniho ztratil včera Kornfeil 2,322 s.

„Dnešní výsledek pro nás není moc normální. Bohužel nejsem vůbec spokojený s motocyklem. Jeden víkend bojujeme o vítězství a druhý jsme tak hluboko ve startovním poli, něco tedy musí být špatně. Dneska už jsme zkusili tolik věcí, ale nic nepomohlo. Dělám, co můžu, ale bohužel se motorka hrozně špatně ovládá. Ztráty v zatáčkách jsou obrovské. V tuto chvíli ani nevíme, co je příčinou, takže motorku kompletně celou rozebereme a budeme na datech zkoumat, co můžeme zlepšit. Není pochyb o tom, že kvalifikace zadělala na pěkně těžký závod. Je mi to moc líto. Celý tým usilovně pracuje, ale prostě se nedaří. Věřím, že do večera zjistíme, co se děje, abychom se co nejlépe připravili na závod. Samozřejmě se nevzdávám a zítra udělám maximum pro co nejlepší výsledek,“ doufal ještě Kornfeil po nevydařené kvalifikaci.

Od začátku závodního víkendu měl Kornfeil potíže s nastavením motocyklu. Do dnešního závodu vstupoval Kornfeil s tím, že to po startu z deváté řady nebude mít vůbec jednoduché. A bohužel po nepovedené kvalifikaci přišel smolný závod. Ve třetí zatáčce upadl Gabriel Rodrigo a vzal s sebou i Kornfeila. Jakub tak neodjel ani jedno celé kolo.

„Dneska ráno jsme našli trošku lepší nastavení a konečně jsem se na motorce mohl cítit trošku líp. Po takovém víkendu jsem byl před závodem trošku nervózní. Měl jsem dobrý start, ale ve třetí zatáčce upadl Gabriel Rodrigo a vzal mě s sebou. Takže další smůla. Nešlo s tím vůbec nic dělat a tato Velká cena je jedno velké zklamání. Možná to byl jeden z nejtěžších závodů mé kariéry. Ještě nikdy jsem snad nebyl tak hluboko. Každopádně na to musím co nejrychleji zapomenout a v Assenu začít v úplně jiném stylu,“ říká zklamaný jihomoravský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud