Kornfeil skončil v Kataru 3,641 sekundy za body

Kornfeil skončil v Kataru 3,641 sekundy za body

Jakub Kornfeil dorazil v Kataru do cíle jako sedmnáctý, na patnáctého Jorgeho Martína mu chybělo 3,641 sekundy.

Už po kvalifikaci bylo jasné, že Jakub Kornfeil před sebou nemá jednoduchý závod. Vyjel si totiž až šestadvacáté startovní místo, přestože jeho ztráta na prvního činila „jen“ 1,432 vteřiny. Ve velmi vyrovnaném startovním poli Moto3 se osmadvacet závodníků vešlo do dvou vteřin. (Tím osmadvacátým byl shodou okolností Kornfeilův týmový kolega Khairuddin.) Až devětadvacátý Migno ztratil 2,180 s.

„Dnešní kvalifikace je jedno velké zklamání. Šestadvacáté místo rozhodně není naším cílem. Všechno, co teď můžu udělat, je to, že to hodím za hlavu a budu se soustředit na zítřek. Pro dnešek jsme úplně předělali nastavení. Víme, že motorka na to má, jen potřebujeme víc času, abychom se posunuli, kam chceme. Zítra ve warm upu ještě musíme zapracovat a najít alespoň šest desetin. Když to dokážeme, věřím, že v závodě budeme konkurenceschopní. Během kvalifikace jsme byli rychlí v prvním a druhém sektoru. Ve zbylých dvou jsme ale vždy ztratili spoustu času. Na tuto část trati se tedy musíme zaměřit. Tímto výsledkem se v žádném případě nesmíme nechat odradit. Celý tým se maximálně snaží, aby mně nachystal co nejlepší stroj, a za to jsem jim moc vděčný,“ vyjádřil se po kvalifikaci nespokojený Kornfeil.

Po startu z šestadvacáté pozice se Jakub Kornfeil velmi snažil a prodíral se vpřed. Posun na lepší příčky se zastavil na sedmnáctém místě. Jakub tedy z prvního závodu sezóny odjíždí bez bodů. Na posledního bodujícího (Jorgeho Martína na patnácté pozici) ztratil 3,641 sekundy.

„Podařilo se mně dobře odstartovat, což je vždy základ. Ovšem ve druhém kole jsem se musel vyhýbat jezdci, který přede mnou upadl. Vyjel jsem mimo trať a opět se propadl někam hluboko. Je to škoda, protože v závodě už to s mou rychlostí nebylo vůbec špatné. Na motorce jsem měl dobrý pocit a jsem přesvědčený o tom, že s konkurencí dokážeme držet krok. Nakonec jsme tedy našli dobré nastavení a už se moc těším, až budeme v naší práci pokračovat v Texasu,“ prohlásil už optimističtěji vyladěný český závodník.

Doporučujeme

Články odjinud