Kornfeil skončil v Texasu jedenáctý

Kornfeil skončil v Texasu jedenáctý

Po startu ze čtvrté pozice dorazil Jakub Kornfeil v Texasu do cíle jako jedenáctý. Získal tak dalších pět bodů na své konto.

Kvalifikace v Austinu neprobíhala úplně tradičním způsobem. Na rozdíl od jiných kvalifikací, kdy se zajíždějí nejrychlejší časy až v závěru, bylo tentokrát nutné zajet rychlý čas co nejdříve, protože zlobilo počasí. Během soboty v Austinu několikrát pršelo. Kvalifikace Moto3 začala na osychající trati a později se snesl další déšť, takže už jezdci neměli šanci si nějak polepšit. Kornfeil ovšem mohl být s kvalifikací spokojen. Zajistil si totiž start ze čtvrtého místa. Jednalo se o jeho letošní maximum.

„Po kvalifikaci jsem velmi spokojený. V porovnání s včerejškem fungoval motocykl báječně. Můj tým odvedl skvělou práci. Během třetího volného tréninku a kvalifikace museli rychle provést několik ne vyloženě malých změn. Navíc to dokázali velice rychle, takže po vyjetí na hodně rychle vysychající trať, jsem hned věděl, že motorka funguje a že můžu zajíždět rychlá kola. To se podařilo ještě před dalším deštěm, takže čtvrté místo na roštu nám nabízí slušnou šanci pro zítřejší závod. Samozřejmě budeme dělat maximum, abychom dokázali tento slibný začátek přetavit v dobrý výsledek,“ doufal po sobotní kvalifikaci jihomoravský jezdec.

V závodě to ovšem jednoduché nebylo. Čech se sice v úvodu závodu držel na předních pozicích – kolem čtvrtého místa, z něhož startoval, ale postupem času se spíše trápil. Propadl se do skupiny bojující o šesté místo, ale v té se dále propadal. Později se skupina trochu roztrhala, ale stále ještě mohl Kornfeil bojovat o deváté místo. Do posledního kola vjel jako dvanáctý, v cíli si nakonec o jedno místo polepšil, když překonal Guevaru. Na další jezdce už neměl. Nicméně ve třetím závodě ze tří dosud odjetých bral náš jezdec body. V celkovém pořadí šampionátu je aktuálně desátý a na svém kontě má osmnáct bodů.

„Jsem zklamaný, protože jsem chtěl zajet úplně jiný výsledek. Když jsem se držel za Bastianinim, docela se dařilo a doufal jsem, že bych v této skupině mohl zůstat a bojovat o šesté místo. Jenže jsem toto tempo nestíhal a dotáhli se na mě další jezdci. Předjížděli mě a bránit se bylo moc těžké. Od tohoto okamžiku jsem bojoval pouze o udržení se na trati a o nějaké body. Zadní pneumatika odešla a pocit na motorce se stále zhoršoval. Dnešku je mi moc líto. Tým odvedl skvělou práci, v kvalifikaci byl perfektní, zajistili jsme si skvělé postavení na startu, ale to nakonec k ničemu nebylo. Za dva týdny přijde další šance a já věřím, že ji využijeme mnohem lépe,“ neztrácí optimizmus Kornfeil.

Doporučujeme

Články odjinud