Kornfeil v Aragonii daleko nedojel

Kornfeil v Aragonii daleko nedojel

Po nevydařené kvalifikaci startoval Kornfeil až z konce pole a daleko nedojel. Závod pro něj skončil už v prvním kole.

V sobotní kvalifikaci na GP Aragonie se Kornfeilovi nedařilo. S časem 1:59,705 si zajistil jen šestadvacáté místo. Navíc obdržel penalizaci tři pozice, takže musel do závodu vyrážet až z desáté řady.

„Jsem smutný, protože 26. místo a k tomu penalizace tři pozice znamenají start z desáté řady. Z toho důvodu bude zítřejší závod velmi náročný. V trénincích jsme měli rychlost a soustředili jsme se na první pětku, při nejhorším první osmičku, což byl náš dnešní cíl, takže jsem jednoznačně zklamaný! V kvalifikaci jsem se dost bál, abych nedostal další penalizaci. Myslím, že jsem se na to až příliš zaměřil. Prostě jsem chtěl jet sám a nečekat na jiné jezdce. Věřil jsem, že to dokážu sám, ale to tempo tam prostě nebylo. Omlouvám se týmu. Stále nám zůstává naděje na dobrý výsledek v zítřejším závodě, takže na to se teď musíme soustředit. Samozřejmě, že bude těžké startovat zezadu, ale stále si věřím, že to ještě mohu napravit a zajet dobrý výsledek,“ věřil po kvalifikaci Kornfeil.

V závodě se Kornfeilovi po startu ze zadních pozic podařilo posunout vpřed, ale bohužel dojel jen do zatáčky číslo pět. Závod sice pro českého jezdce skončil hned v prvním kole poměrně bolestivým pádem, ale naštěstí aspoň nemá nic zlomeného. Má jen několik odřenin. V celkovém pořadí šampionátu je nyní na desáté pozici.

„Start se mi podařil, dostal jsem se před několik jezdců až za Pawiho. Pak ovšem v prvním kole, v zatáčce pět, vyvstala komplikovaná situace, v níž jsem byl já, Pawi a Herrera. Pawi jel vnitřní stopou a já jsem byl na vnějšku. Když Herrera padala, trefila moje zadní kolo, které katapultovalo motorku do vzduchu a mě to vyhodilo docela daleko. Dopad byl dost tvrdý, snažil jsem se vrátit, ale nešlo to. Bolela mě paže a kotník, ale naštěstí nemám nic zlomeného, což mě těší. Je to škoda, protože start se povedl a domnívám se, že jsem měl dobrý potenciál a určitě jsem mohl bojovat o body, ale to se prostě při závodech občas stává. Teď je před námi delší přestávka, takže mám čas na to, abych byl v Japonsku opět úplně v pořádku a natěšený na závodění,“ říká po smolném závodě jihomoravský jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud