Letní testy Hondy, Suzuki a Yamahy

Letní testy Hondy, Suzuki a Yamahy

Během tohoto týdne testují týmy Honda, Suzuki a Yamaha. Yamaha se ve středu a ve čtvrtek objeví v Brně. Suzuki a Honda testuje v Motegi. Po dlouhé době se za řídítky ukázal Casey Stoner.

Suzuki, která se do světa MotoGP vrátí v roce 2015, tento týden testuje v japonském Motegi. Testů se opět účastní Randy de Puniet. V Motegi má své zástupce i Yamaha, jsou jimi Katsuyuki Nakasuga a Wataru Yoshikawa.

Dnes si po dlouhé době zajezdil na motocyklu Honda i Casey Stoner, který koncem loňského roku ukončil aktivní kariéru. Kvůli dešti však odjel pouze šest kol. Podle původního plánu se měl Stoner nejprve svézt na RC213V – 2013 a odpoledne měl otestovat nový stroj pro rok 2014. Počasí to ovšem nedovolilo.

Casey je rád, že měl po devíti měsících opět možnost usednout na závodní motocykl. „Bude mi nějakou dobu trvat, než si opět na všechno zvyknu. Z motorky i z trati mám dobrý pocit a doufám, že zítra budeme mít možnost testovat na suché trati a zajedeme více kol,“ dodává Stoner.

Ve středu a ve čtvrtek se čeští fanoušci dočkají testů v Brně. Valentino Rossi a Jorge Lorenzo přijedou otestovat své Yamahy. Areál Masarykova okruhu bude po oba dny zájemcům zpřístupněn zdarma (mezi desátou a osmnáctou hodinou). Otevřeny budou sedadlové tribuny (T3 a T5) a přírodní tribuna C.

(Zdroje: motogp.com, automotodrombrno.cz)

Doporučujeme

Články odjinud