Lorenzo brzy oznámí své plány na příští rok

Lorenzo brzy oznámí své plány na příští rok

Jorge Lorenzo bude i nadále součástí MS silničních motocyklů, i když už ne v roli závodního jezdce. Podrobnosti oznámí brzy.

Pětinásobný šampion Jorge Lorenzo ukončil svou kariéru jezdce MotoGP letos v listopadu, což ale neznamená, že z paddocku MotoGP zcela zmizí. Konkrétní informaci sice zatím jezdec z Mallorky nesdělil, ale během rozhovoru pro rakouskou ServusTV prohlásil, že se určitě vrátí do paddocku a že brzy oznámí podrobnější informace.

Dle serveru motorsport.com dostal Lorenzo nabídku od Yamahy, aby se stal jejich testovacím jezdcem. Původně měl pozici testovacího jezdce přislíbenou Jonas Folger, ale tomu Yamaha nakonec nic nepotvrdila. Později se spekulovalo o tom, že by tuto roli mohl zastávat Johann Zarco, ale ten letošní rok uzavřel s Hondou a příští rok přesedlá na Ducati týmu Avintia. Yamaha se tedy rozhodla testovat pouze s japonskými jezdci. Nyní se ovšem spekuluje o tom, že by u Yamahy mohl testovat právě Lorenzo, který s Yamahou získal všechny svoje tři tituly v královské kubatuře.

Během rozhovoru pro ServusTV směřovaly otázky i tímto směrem, ale Lorenzo byl v odpovědích dost opatrný a nic konkrétního nesdělil. Na potvrzení či vyvrácení výše uvedené možnosti si tedy budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Zdroj: motogp.com, motorsport.com, foto: Box Repsol

Doporučujeme

Články odjinud