Lorenzo byl blízko ukončení kariéry

Lorenzo byl blízko ukončení kariéry

Jorge Lorenzo přiznal, že se v letošním roce ocitl blízko ukončení kariéry, pak ovšem podepsal s Hondou.

Jorge Lorenzo měl podepsanou smlouvu s Ducati na roky 2017 a 2018. Loňská sezóna ovšem neproběhla podle očekávání a stejně tak i začátek letošního roku nebyl pro Lorenza u Ducati nijak jednoduchý, ba naopak, takže možnost, že by Lorenzo u Ducati zůstal, byla nepravděpodobná.

Hodně se hovořilo o tom, že by Lorenzo mohl přejít k Suzuki, kde by se stal kolegou Alexe Rinse, ale Suzuki na konec podepsala smlouvu s nováčkem Joanem Mirem, čímž se pro Lorenza dveře k Suzuki uzavřely.

V té době to vypadalo, že jedinou šancí pro setrvání Lorenza v MotoGP bude tým Petronas SIC. Pak ovšem přišel podpis s Hondou a Lorenzo tak získal místo v týmu Repsol Honda vedle Marca Márqueze.

Než ovšem k výše zmíněnému podpisu smlouvy došlo, byl Lorenzo v situaci, kdy už musel, jak sám přiznal, hodně myslet na konec kariéry.

„Bylo to šílené období, byl jsem z toho docela v depresi,“ přiznal Lorenzo pro BT Sport. „Když jsem si představil možnost ukončení kariéry, cítil jsem se deprimovaný. Normálně, když pomýšlím na to, že jednou půjdu do důchodu, tak v jistém ohledu pociťuji i štěstí a uvolnění, protože už pak nebudu pod tlakem a už nebudu bývat zraněný,“ prozradil dále Lorenzo.

„Nečekal jsem tedy, že budu až tak deprimovaný, když se možnost konce kariéry takto přiblíží. A opravdu to bylo tak, že jsem byl hodně blízko ukončení kariéry. Pravda je, že jsem měl i jinou možnost – tedy odejít do satelitní Yamahy, což sice byla dobrá nabídka, ale nebylo to úplně to, co jsem chtěl,“ pokračoval jezdec z Mallorky.

„Bylo to neuvěřitelné. Říká se, že v motorsportu a ve sportu obecně má člověk cenu podle toho, jaký byl jeho poslední závod, ale moje poslední závody před podpisem s Hondou byly hrozné. Bylo to pro mě psychicky hodně náročné, protože jsem pracoval a trénoval víc než obyčejně, ale výsledky přesto nepřicházely. Já jsem věděl, co se děje a věděl jsem i to, že jsme blízko dobrých výsledků a blízko vítězství, ale lidé tomu nevěřili, protože jsem měl za sebou více než rok u Ducati a ani jednou jsem nevyhrál. Viděl jsem, že jsme blízko vítězství, protože jsme dokázali držet vedení po několik úvodních kol, asi tak pět, sedm nebo deset, nevím přesně, ale v závěru nám něco chybělo a já jsem věděl i co, ale tým už pravděpodobně v této chvíli nevěřil v Jorge Lorenza,“ uzavřel Španěl.

Zdroj: motorsport.com, foto: Ducati

Doporučujeme

Články odjinud