Lorenzova litrová Yamaha dnes neměla konkurenci

Lorenzova litrová Yamaha dnes neměla konkurenci

Oba jezdci tovární Yamahy jsou s výsledkem prvního dne spokojení a chválí, jakým způsobem Yamaha v průběhu zimní přestávky zapracovala na jejich prototypech YZR-M1.

Pro Jorge Lorenza je první test královské kubatury vůbec první jízdou s motocyklem M1 od jeho nehody v Austrálii, což bylo v říjnu 2011. Po tak dlouhé době Španěl neztratil nic na své rychlosti a dnes jako jediný překonal hranici dvou minut a dvou sekund, když zajel kolo za 2´01,657 sekundy.

„S dnešním dnem jsem velmi spokojený,“ řekl úvodem Jorge Lorenzo. „Na první jízdu po tak dlouhé době to bylo určitě hodně pozitivní. Yamaha během zimy pracovala na M1 velmi intenzivně. Snadno dokážu zjistit, kde musím přizpůsobit styl jízdy motocyklu a vidím tu velký potenciál.“

„Máme ještě řadu míst, kde se můžeme zlepšit, takže se už těším na zítřek. Také jsem neuvěřitelně rád za to, že mi můj zraněný prs nepůsobí při jízdě problémy,“ dodal Lorenzo, který právě pro zranění prstu ukončil loňskou sezonu už v Austrálii.

Ben Spies dnes zajel čtvrtý nejrychlejší čas 2´02,234 sekundy a na týmového kolegu ztratil něco přes půl sekundy. „Moc dlouho nám netrvalo než jsme se dostali zpátky do rytmu,“ řekl Ben Spies. „Vyzkoušeli jsme pár věcí v nastavení a postupně dělali drobná zlepšení. V dalších dvou dnech nás toho čeká hodně a ještě víc pak v druhém testu.“

Doporučujeme

Články odjinud