Marc Márquez o svém stěhování do Andorry

Marc Márquez o svém stěhování do Andorry

V posledních dnech se na internetu objevovaly zprávy, že se Marc Márquez stěhuje do Andorry kvůli nižším daním. Nyní se jezdec k situaci vyjádřil.

Poté, co bylo oznámeno, že se Marc Márquez stěhuje do Andorry, kde si koupil dům, snesla se na katalánského závodníka velká vlna kritiky. Některá kritika byl hodně tvrdá. Sám Márquez říká, že se na něj v posledních dnech snesla kritika, jakou ještě nezažil. Někteří dokonce žádali, aby jej opustili španělští sponzoři, když už „není jejich“ atd.

Z Andorry pocházeli Márquezův pradědeček a prababička z matčiny strany. Jezdec už v minulosti často trávil hodně času v malém státě v Pyrenejích, kde probíhala jeho kondiční příprava. Ve svém rodném městě Cervera, bylo dle jeho vlastních slov stále náročnější žít, protože jej na ulici často zastavovali fanoušci a žádali jej o podpis či fotografii. To Márquez (dle svého vyjádření) chápe, horší je však pro něj, že někteří fanoušci dokonce zvonili u nich doma a chtěli jej vidět například v neděli dopoledne, kdy byl ještě v pyžamu na gauči u televize. Aby tedy měl více soukromí, rozhodl se přestěhovat do Andorry.

Marc Márquez: "Byla to nejtvrdší kritika, jakou jsem zažil."

Během tiskové konference před závodem Superprestigio v Barceloně se Márquez se slzami v očích vyjadřoval ke svému rozhodnutí přestěhovat se ze Cervery do Andorry:

„Je mi 21 let, žiji se svou rodinou a vždy jsem s rodinou měl velmi blízký vztah. Stejně jako všichni mladí jsem se rozhodl vytvořit si svůj vlastní prostor, svůj vlastní domov,“ prohlašuje Márquez.

„Rozhodl jsem se jít do Andorry, protože tam trávím hodně zim i jiných částí roku. Budu tam pobývat, protože je to ideální prostředí pro fyzickou přípravu. Daně nebyly důvodem. Nevím, co se stane v budoucnosti, ale chci, aby bylo jasné, že příští rok budu platit daně ve Španělsku,“ vysvětluje jezdec.

„Objevily se názory různého druhy, všechny jsou ze svého úhlu pochopitelné. Nechci se před nikým ospravedlňovat, ale objevilo se i hodně velmi drsné kritiky na mou osobu. O sportovní kariéře závodníka se nikdy neví, kdy může skončit. Když mi bylo 19, byl jsem hodně blízko konce závodění kvůli zranění oka. Díky doktoru Sanchezovi mohu dále závodit. Tento týden šlo všechno špatně. Chci jen poděkovat všem, kteří mě podporovali, své rodině… Jediné, co chci, je nadále si užívat závodění na motorce,“ uzavřel plačící Márquez.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud