8
Fotogalerie

Márquez a Pedrosa se svezli ve vozech, Alonso na motocyklu

O víkendu proběhla v Japonsku akce Honda Racing Thank Day. Mezi účastníky byli například jezdci MotoGP – Márquez a Pedrosa a pilot F1 – Fernando Alonso.

Honda tradičně pořádá v Japonsku akci pro zaměstnance a fanoušky Hondy. O tomto víkendu se na japonském okruhu Motegi objevili například oba jezdci týmu Repsol Honda v MotoGP – Dani Pedrosa a Marc Márquez. K vidění byl i závodník formule 1 – Fernando Alonso, který se tentokrát svezl na motocyklu MotoGP.

V sobotu měli Márquez a Pedrosa možnost vyzkoušet si motocykly NSR500. Pro oba španělské závodníky to byla první zkušenost s dvoudobou pětistovkou. Márquez sedlal stroj z roku 1985 a Pedrosa měl o rok starší model.

Pedrosa a Márquez se o víkendu nevozili jen na motocyklech, vyzkoušeli si i jiná vozidla. V sobotu se objevili za volantem vozidla N-One a otestovali i závodní speciál NSX Concept GT.

V neděli se na dráhu vydali například Pedrosa, Márquez a testovací jezdci HRC – Hiroshi Aoyama a Kousuke Akiyoshi. Nechyběl ani Fernando Alonso a bývalý jezdec F1 – Takuma Sato, který nyní jezdí sérii Indy Car. Své zástupce měli i jezdci trialu. Do Motegi dorazil i mistr světa Toni Bou.

Neděli zahájil závod motokár, pak následoval osmikolový závod CBR 250 Dream Cup. Vítězem tohoto závodu se stal Dani Pedrosa. Poté byl ještě k vidění tříkolový závod N-One, v němž se z výhry radoval Márquez.

Na závěr programu si Alonso vyzkoušel motocykl MotoGP – RC213V. Za Alonsem jel Marc Márquez za volantem vozu NSX Concept GT. Na konci jízdy si tito dva zmínění Španělé vyměnili přilby.

(Zdroj: www.hondaracingcorporation.com)

Honda dny díků1.jpgHonda dny díků2.jpgHonda dny díků3.jpg

Honda dny díků4.jpgHonda dny díků5.jpgHonda dny díků6.jpg

Honda dny díků7.jpgHonda dny díků8.jpg

Doporučujeme

Články odjinud