Márquezův tým dostane posilu z HRC

Márquezův tým dostane posilu z HRC

Novému mistru světa Moto2 Marcu Marquezovi se po potvrzení jeho účasti v MotoGP dostalo významné podpory.

HRC umožnila talentovanému Španělovi, aby si sebou z Moto2 do boxů Repsol Honda přivedl svého současného šéfa týmu Santi Hernandeze a jednoho z mechaniků. Zároveň však Márquez dostane člověka z týmu Caseyho Stonera. Ten bude dohlížet na Márquezovu aklimatizaci v MotoGP v roce 2013.

Tímto mužem není nikdo jiný, než Caseyho geniální šéfmechanik Cristian Gabbarini, který Australanovi dopomohl ke dvěma světovým titulům. K jednomu s Ducati v roce 2007 a k jednomu loni na Hondě. Cristian Gabbarini  jako šéf techniků bude Hernandezovým supervizorem.

O Gabbarinim a jeho technicích se nejprve předpokládalo, že se v roce 2013 vrátí k Ducati a budou pracovat s Andreou Doviziosem. Nakonec tedy zůstává ve službách okřídlené značky a jejího továrního týmu.

Každopádně šéf HRC Livio Suppo řekl, že je nezbytné, aby měl Márquez za sebou hned od počátku působení v MotoGP posádku, která se už dlouhodobě v této kategorii osvědčila. Koho lepšího by mohl Marcovi nabídnout?

Livio Suppo:
„Tyto motocykly jsou na takové úrovni a tak složité, že je nemůže samostatně spravovat šéftechnik s nulovými zkušenostmi v MotoGP. Takže Cristian bude šéfmechanikem, který bude týmu pomáhat. Stane se tak podporou pro šéfa Marcova týmu. Pro mladého jezdce v MotoGP je velmi důležité, aby měl kolem sebe lidi se zkušenostmi z této třídy. Marc se toho bude muset hodně naučit a současně na něj bude vyvíjen veliký tlak, neboť už teď je ve Španělsku brán jako nová budoucí hvězda. Náš závodnický svět přináší velké obohacení a naplnění, ale je zde i obrovský tlak, zvlášť pokud přijdete jako nováček do pravděpodobně nejlepšího týmu v paddocku. Caseyho tým může pomoct věci hodně ulehčit."

Doporučujeme

Články odjinud