Mattia Pasini pojede v Misanu na divokou kartu

Mattia Pasini pojede v Misanu na divokou kartu

V květnu letošního roku startoval Mattia Pasini na divokou kartu v Mugellu. U týmu Gresini jej uvidíme i nyní v Misanu.

Mattia Pasini se zúčastní svého domácího závodu v Misanu. Pojede v kategorii Moto2 na motocyklu týmu Gresini. Letos absolvoval Pasini i závod Moto2 v Mugellu. Loni byl ještě stálým účastníkem mistrovství světa silničních motocyklů.

Pasini v nedávné době absolvoval tři testovací programy v Misanu, aby si znovu zvykl na motocykl, na němž již letos závodil v Mugellu a opět se na něj posadí o tomto víkendu v Misanu. Italovým cílem je pokusit se bojovat o místa v první desítce.

„Jsem velmi šťastný, že se vracím v Misanu: závodit na domácí trati, kde jsem v minulosti zažil mnoho příjemného, to je vždy skvělý pocit,“ řekl Pasini. „Snažili jsme se na tuto akci připravit co nejlépe. Několikrát jsme testovali, abych znovu získal důvěru v motocykl a zmenšil ztrátu na ostatní jezdce, kteří se mohou opřít o zkušenosti z celé závodní sezóny. Reálně se můžeme pokusit bojovat o první desítku, ale bez ohledu na výsledek bych chtěl absolvovat produktivní víkend a hlavně položit nějaký základ pro budoucnost,“ dodává třicetiletý závodník, který doufá, že by se opět mohl vrátit do mistrovství světa jako stálý účastník.

Doporučujeme

Články odjinud