Mechanici Bena Spiese mají před sebou dlouhou noc

Mechanici Bena Spiese mají před sebou dlouhou noc

Američan v kvalifikaci postrádal potřebnou přilnavost a do rána potřebují zjistit proč. Musí najít řešení a to vyzkoušet v zahřívacím tréninku.

Jorge Lorenzovi naopak chyběl jen kousek k tomu, aby vyhrál kvalifikaci a do závodu Velké ceny San Marina startoval z první pozice startovního roštu. Na Casey Stonera nakonec ztratil jednu desetinu sekundy.

„Dnes nám to šlo. Sice jsme chtěli pole position, ale první řada je dobrý začátek,“ uvedl Jorge Lorenzo. „Vyzkoušeli jsme pár věcí a v kvalifikaci jsme mohli zůstat téměř pořád vpředu. Tým na motorce neuvěřitelně zapracoval a máme teď opravdu dobrou rychlost. Myslím, že zítra budeme konkurenceschopní a budeme se snažit skončit před Caseym, což je našim cílem.“

Ben Spies si v sobotu prožil o něco náročnější kvalifikaci než jeho týmový kolega. Američan většinu času strávil hledáním potřebné přilnavosti, která mu chyběla především v zadní části motocyklu. Nakonec zvládl kolo za 1´33,947 sekundy a startuje čtvrtý.

„Upřímně to bylo odpoledne těžší než jsme si mysleli,“ prozradil Ben Spies. „Nebyl jsem moc spokojený, že jsme na motorce vyzkoušeli tolik materiálu, ale nemyslím si, že je to špatně, protože jen nemáme to správné nastavení a já se na pár místech na trati necítím jistý.

„S druhou řadou jsme spokojený, ale už ne tolik s tím, jak moc jsem musel riskovat, abych se tam dostal. Motorka je tu dobrá, což můžeme vidět na Jorgeho rychlé jízdě, cítím se dobře, ale potřebuji získat nastavení, na kterém se budu cítit pohodlně. Máme na to celou noc,“ dodal Ben Spies.

Doporučujeme

Články odjinud