Melandri: Potřebovali bychom zamávat kouzelnou hůlkou

Tým San Carlo Honda Gresini asi nebude na sobotní kvalifikaci vzpomínat v dobrém. Simoncelli upadl a Melandri se celou dobu trápil s nastavením.

Kvalifikace na Velkou cenu Kataru jezdcům týmu San Carlo Honda Gresini vůbec nevyšla. Marco Simoncelli byl po pádu patnáctý, Marco Melandri měl potíže s nastavením a skončil poslední.

"Kvalifikace pro mě díky nehodě nezačala dobře. Potom jsem potřeboval znovu získat sebedůvěru, abych se mohl vrátit ke svému programu. Je to škoda, protože jsem potřeboval absolvovat celý trénink," litoval Simoncelli. "Najel jsem do zatáčky příliš tvrdě, zkoušel jsem se vyhnout Aoyamovi, zabrzdil příliš pozdě a při náklonu mi uklouzlo přední kolo. Jsem zklamán, protože jsem měl ve volném tréninku dobrý pocit. Zítřejší warm-up máme na to, abychom vyřešili několik věcí."

Ještě hůře dopadl Melandri, který se se svou hondou zatím nesžil. "Všechno, co jsme zkoušeli, bylo marné. Na měkčích pneumatikách jsme byli pomalejší a momentálně vůbec nevím, co budeme dělat. Možná bychom potřebovali zamávat kouzelnou hůlkou," hodnotil situaci Ital. "Uvidíme, jaké to bude v závodě, ale nepředpokládám, že by to pro nás bylo dobré."

Zklamán byl i šéf týmu Fausto Gresini. "Momentálně bohužel věci nejdou, jak by měly. K tomu se přidal Simoncelliho pád, který přišel ve chvíli, kdy se zrovna zlepšoval. Je to pro něj těžké a ještě těžší je to pro Melandriho," popisoval Gresini. "Nezbývá než se snažit odvést naši práci co nejlépe a pomoci mu. Máme důvěru v naše jezdci, inženýry i v Hondu. Jsme si jisti, že brzy přijdou výsledky, které si za naši snahu a odhodlání zasloužíme."

Doporučujeme

Články odjinud