Mírova úspěšná premiéra v CEV

Premiérový závodní víkend vyvrcholil dvěma nedělními závody s jejichž průběhem jsme spokojeni, i když z hlediska bodového zisku nebyl víkend příliš úrodný.

Nedělní program začal tradičním wurm-upem, kde jsme si ověřili nastavení motorky pro závod. Míra obsadil 5. místo a na základě pocitů Míry z jízdy a dat, jsme připravili finální nastavení pro první závod. Do závodu Míra startoval ze čtvrté pozice a po startu ztratil několik pozic, které si ale opět získal zpět. Postupně se propracovával dále vpřed a v jednu chvíli jel i na druhém místě. Potom ovšem díky chybě se propadl na 8. pozici z které v závěru závodu zaútočil na 7. místo, kde i závod dokončil.

Do druhého závodu jsme připravili opět několik změn, které se ukázaly jako správné a Míra měl z motocyklu výborný pocit. Po startu se propracoval až na druhou pozici, kde jezdil téměř celý závod a vodil skupinu tří jezdců. Bohužel 4 kola před cílem Míra udělal chybu a následoval pád.

Tým je s průběhem celého víkendu spokojen, byť bodový zisk tomu neodpovídá. Je potřeba si uvědomit, že Míra jel první závod na motocyklu Moto2. Během víkendu jsme si ověřili, že jak jezdec, tak technika i tým má na to, bojovat o pódiová umístění!

Doufáme, že příští závod v Barceloně 20.-22.6. budeme mít větší štěstí. Děkujeme za podporu našim partnerům a příznivcům!

#95 Míra Popov: „Po dnešních dvou závodech v Aragonu nejsem zrovna nadšený, i když menší spokojenost tady je, ale rozhodně ne s finálním výsledkem. V průběhu prvního závodu jsem se dostal trochu dopředu, na podiové umístění, ale ne na dlouho. Měl jsem celkem problémy s podvozkem při brzdění do zatáček a jejich průjezdem, ale nakonec z toho dopadlo 7. místo. Druhý závod se podařil mnohem lépe, podvozek a nastavení bylo parádní, téměř celý závod se mi dařilo držet druhou pozici, ale pár kol před cílem jsem chtěl až moc a v jednom esíčku se mi při utahování zatáčky zavřel předek a už jsem to nezvládnul zvednout a šel jsem k zemi. Ale i tak musím první závodní víkend hodnotit pozitivně a příště se budeme snažit o co nejlepší výsledek. A chtěl bych především poděkovat týmu a partnerům, kteří mi umožňují absolvovat Španělské mistrovství.“

2014-06-08 12.43.jpgDSCN7740.jpgDSCN7741a.jpg 
Míra Popov na okruhu v Aragonu

Doporučujeme

Články odjinud