Montáže Brož - Pre-Moto3 – Nové zkušenosti ze Španělska

Montáže Brož - Pre-Moto3 – Nové zkušenosti ze Španělska

Dalším závodním víkendem juniorské části našeho týmu byl první závod španělského mistrovství Pre-Moto3, který se jel ve španělském Alcarrásu.

Hned po příjezdu do paddocku jsme zjistili, že motocykly třídy Pre-Moto3 mají povolené úpravy, které z řádů nebyly zřejmé (řády jsou k dispozici pouze ve španělštině). Ve třídě Pre-moto3 měl Filip 31 soupeřů.

V pátečním úvodním tréninku zajel Filip čas s hodnotou 1:45,8 což na úvod nebylo špatné. S tímto časem atakoval první desítku. Do sobotní kvalifikace jsme provedli změny v nastavení a nasadili jsme nové pneumatiky. Filip zajel čas 1:46,1, což stačilo na 21.místo na startovním roštu.

Do nedělního warm-upu jsme provedli drobné změny v nastavení, které se ukázaly jako správné a Filip obsadil 8.pozici. Do závodu Filip odstartoval perfektně a poskočil na 12. pozici. Bohužel hned v prvním kole závodu byla vyvěšena červená vlajka kvůli nehodě. Po restartu byl závod vypsán na pouhých 6 kol. Těsně před restartem začalo pršet a tak měli mechanici plné ruce práce s nastavením motocyklu na mokro a přezutím na mokré gumy. Pro Filipa to byla premiéra s Moto3 na mokrém povrchu. Po restartu jel ve skupině od 16.-21.místa, kterou vedl až do cíle. Po dvou kolech přestalo pršet a povrch rychle osychal, což nebylo dobré pro pneumatiky. Filip musel být obezřetný, jel na limitu a snažil se dojet i na úplně zničené zadní pneumatice.

Po příjezdu domů nás čeká práce na úpravě motocyklu dle pravidel pro třídu Pre-Moto3.

Velký dík patří všem našim partnerům a Karmen, která nám při španělském mistrovství pomáhá. V neposlední řadě nesmíme zapomenout poděkovat našim fanouškům. Děkujeme!!

Nyní už se chystáme na další závod Moriwaki Junior Cupu v holandském Assenu při WSBK, kde je Filip na průběžném prvním místě.

Držte nám palce.!!

Doporučujeme

Články odjinud