Moto GP v Brně 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Moto GP v Brně 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Poprvé v letošní sezóně stanul na prvním místě Dani Pedrosa. Na podium se probojovali i Jorge Lorenzo a Valentino Rossi. Vítěz předchozích deseti závodů – Márquez – nebyl ani na podiu.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) – 1. místo

První vítězství letošní sezóny si z Brna odvezl Dani Pedrosa a neskrývá nadšení: „Jsem velmi šťastný, že jsem vyhrál tento závod! Letos to byla náročná cesta k vítězství, ale dnes jsou všichni v mém týmu velmi šťastní. Vidět jejich usměvavé tváře mi dělá radost, protože člověk se vždycky snaží zajet co nejlepší výsledky, ale ne vždycky se zadaří.“

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) – 2. místo

Jorge Lorenzo je spokojený, že konečně porazil Marca Márqueze, ale zároveň je i zklamaný, že nezvítězil: „Motorka nebyla na konci závodu špatná, ale jel jsem na limitu, abych ho (Pedrosu) chytil. Kdyby bylo aspoň jedno kolo navíc, mohl bych být schopen dostihnout ho a porazit, ale bylo už příliš pozdě. Chtěl jsem to zkusit a bojovat o vítězství, ale Dani jel opravdu dobrý závod. Byla to pro nás dobrá příležitost vyhrát, protože Marc nebyl ve formě, ale nenaplánovali jsme závod dokonale,“ říká Lorenzo a dodává, že do budoucna si ze včerejšího závodu musí vzít ponaučení, aby příště mohl zvítězit.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – 3. místo

Zkušený Ital je se svým brněnským výsledkem spokojený a také je rád, že porazil Márqueze. Rossi se navzdory sobotnímu poranění malíčku dokázal probojovat na třetí pozici v závodě. Kvůli bolesti se mu špatně jelo hlavně v úvodu závodu: „Bohužel jsem hodně ztratil v prvních kolech, protože jsem si nebyl jistý, ale pak jsem našel rytmus a jsem šťastný, že jsem porazil Marca. Klouzalo mu to a měl problém, takže nebyl dostatečně rychlý. Samozřejmě jsme se snažili dojet výše, ale třetí místo z Brna není špatné, protože Dani a Jorge byli velmi silní,“ uzavírá Rossi.

Marc Márquez (Repsol Honda) – 4. místo

Vítěz deseti letošních závodu – Marc Márquez – se v Brně ani nedostal na podium, je tedy zklamaný: „Nenašli jsme správné nastavení motocyklu. Není to má chyba ani chyba týmu, je to prostě jenom tak, že jsme nezískali stejný pocit jako při ostatních nedělích,“ smutní Márquez, ale zároveň je rád, že z jeho beder odpadla tíže očekávání a otázek, zda vyhraje všechny letošní závody: „Záleží na tom, kdo vyhraje šampionát, ne kdo vyhraje více závodů,“ uzavírá vedoucí jezdec šampionátu.

Andrea Iannone (Pramac Racing) – 5. místo

Iannone je s pátým místem spokojený, věděl, že na Pedrosu, Lorenza, Rossiho a Márqueze nemá: „V první části závodu jsem si to užíval a snažil jsem se následovat Daniho, když mě předjel, protože ve wam upu jsem s ním držel krok, ale v závodě byl o tři desetiny na kolo rychlejší než já,“ popisuje Iannone. Co se týče druhé fáze závodu, tam bojoval se svým krajanem Doviziosem. Nakonec to byl právě Iannone, kdo byl v boji úspěšnější a může se tedy radovat z pátého místa.

Doporučujeme

Články odjinud