Moto GP v Silverstone 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Moto GP v Silverstone 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Po brněnském závodě se Marc Márquez vrátil do formy a opět zvítězil. Jorge Lorenzo a Valentino Rossi se stejně jako v Brně seřadili na druhém a třetím místě.

Marc Márquez (Repsol Honda) – 1. místo         

Po jedenácté ze dvanácti případů se z výhry těší Marc Márquez. V předchozím závodě ani nevystoupil na podium. Ve Velké Británii už však byl opět k neporažení. Ovládl všechny tréninky, kvalifikaci, warm up a nakonec i závod. S výsledkem závodu je Španěl pochopitelně spokojený, přestože vzhledem ke včerejším podmínkám původně očekával jiný vývoj: „Dnes při vyšších teplotách udělali Jorge a Valentino velký krok vpřed – hlavně Jorge, protože držel opravdu rychlé tempo a bojovali jsme spolu až do konce,“ říká Márquez a zároveň dodává: „Také jsem měl nevyřízené účty z minulého roku, kdy mě Jorge porazil v poslední zatáčce, takže jsem šťastný, že jsem zpět na nejvyšším stupni pódia.“

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) – 2. místo

Jorge Lorenzo dojel opět druhý, přesto je s druhým místem spokojen. Závod byl podle něj lepší, než očekával. V úvodu víkendu byl o 1,3 s na kolo pomalejší než Márquez a ve dvacetikolovém závodě dorazil do cíle jen sedm desetin za svým soupeřem. Toto zlepšení si Lorenzo pochvaloval. Úvod závodu měl Lorenzo dobrý, dlouho vedl. Později začal bojovat s Márquezem. „Ztratil jsem hodně času, když se mě dotkl. Věděl jsem, že se mě v této zatáčce bude snažit předjet, ale neumožnil jsem mu to. Na vnějšku jsem přidal plyn a on se mě dotkl. V další zatáčce do mě ťuknul znovu, když najížděl do zatáčky a já jsem ztratil sedm desetin,“ popisuje jezdec z Mallorky.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – 3. místo

Z pódiového umístění se Rossi raduje, jsou to totiž jeho první stupně vítězů na okruhu Silverstone. Až do konce bojoval s Pedrosou a Doviziosem o třetí místo. Nakonec je oba překonal. „Vidím tu hodně pozitiv. Máme další umístění na stupních vítězů, ale na druhou stranu jsem chtěl zůstat s Marcem a Jorgem po celou dobu závodu. Musíme udělat další krok, abychom byli stoprocentně připraveni na Misano za dva týdny, protože to bude můj domácí závod. Musíme udělat více než maximum,“ uzavírá Rossi.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) – 4. místo

Dani Pedrosa a Marc Márquez si oproti Brnu prohodili pozice. V Brně zvítězil Pedrosa, Márquez dojel čtvrtý a na okruhu Silverstone dojel první Márquez a Pedrosa čtvrtý. Dnešní závod nebyl pro Pedrosu jednoduchý. Nepodařilo se mu držet tempo s nejrychlejšími. „Bojovali jsme však s Valentinem a Andreou a v posledním kole jsme se posunuli o jedno místo vpřed. Nebyl to náš nejlepší víkend,“ smutní Pedrosa.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) – 5. místo

Andrea Dovizioso dnes startoval jako druhý. Až do posledních okamžiků závodu se pral o třetí pozici, ale nakonec dojel až jako pátý. „Dnes můžeme říci, že páté místo je dokonce trochu zklamáním. Celou dobu jsem bojoval o stupně vítězů s Valentinem a Danim, ale já jsem byl asi ve třech nebo čtyřech zatáčkách pomalejší než oni. Ztrácel jsem hodně přilnavosti,“ říká Dovizioso.

Doporučujeme

Články odjinud