MotoGP: Po bojích mezi Ducati a Yamahou se nejvíce raduje Rossi

44 komentářů

Šotek.
31. března • 5:33

Vozembouch opět nezklamal a vozembouchnul!

motogpmania
30. března • 16:13

Je mě šumák kdo vyhraje, hlavně aby se na to nechalo koukat. A to se nechalo

Ladin46
30. března • 7:24

Tak to vypadá, že Dani bude muset skončit na začátku sezony ze zdravotních problémů. Pokud ano, kdo ho asi nahradí, taková 8-hodinovka, dobrý trenink ... Viktore, pak už ti opravdu zůstane jen Vale ... :-/:-DB-]

viktor čistič
30. března • 12:58

No jo už jsem to četl, co se dá dělat, neboj já už mám dávno č.2 co byl můj koník od 125 a zrovna byl na bedně. Ano je to opět dítě Hondy s kterým zametli.
Vale ten nikdy (zvracející smajlík) :-D

Ladin46
30. března • 13:02

Doviho brzo pojezdí Janone, tak nevím nevím, rozmysli si to s tím Valem :-D:-D:-D

viktor čistič
30. března • 13:06

Kdepak Vale musí 10 titul to bude postřik na ten žlutej mor :-D:-D
Když ho nedá, budeme ten plevel trhat ručně, to my umíme :-D:-D

Ladin46
30. března • 13:13

JJ, na Tebe je spoleh :-P

Tomáš König (tomíček)
29. března • 23:53

Yamaha vs. Ducati neuvěřitelná řežba, jakou jsme dlouho neviděli. Na rovinkách Ducati rychlejší o víc jak 20km/h :-O , mám pocit že Ducna sestrojila motor s turbem. Fakt udělali kus práce a zřejmě odstranili nedotáčivost, takže jsou schopni vydržet v tempu celý závod. Uvidíme na dalších okruzích.
Vale perfektní stíhací jízda a předjížděcí manévry, Jorge na konci zřejmě odvařil gumy, tahal za to celý závod o sto šet.

Max R1
30. března • 6:29

20kmh? Mrkni se data na stránky Motogp.com a zjistíš že ten rozdíl v top speed se pohyboval většinou kolem 5kmh.
Maximální rychlost Doviziosa v závodě 346,2kmh. Rossiho 341,7kmh (-4,5kmh).
Nejvyšší rozdíl byl v roce 2007 kdy se přešlo na nové motory s kubatůrou 800ccm.
Stoner - Rossi cca -15kmh to byl mazec.

Tomáš König (tomíček)
30. března • 11:05

Aha, tak to jsem asi špatně zaregistroval.

Milda Vale (milda.vale)
29. března • 21:49

Ahoj všem.Tak za dnešní závod velká jednička!!To byl nádherný boj mezi Ducatkami a Yamahami!!Prostě palec nahoru!!To jsme už opravdu dlouho v MOTGP neviděli se tak fantasticky nahánět,a ještě k tomu s perfektním koncem,kdy stál na stupínku nejvyšším Vale :-D;-) je fakt,že jsem si spíš myslel,že Vale nakonec odpadne,a vyhraje Chorke,ale naštěstí to dopadlo jak to dopadlo.A i kdyby Valerián nevyhrál,tak i tak dnešní závod stál za to!!Co se týče Hondy,tak si nemyslím že by byly špatné,ale prostě dneska neměl Mareček s Hobitem jen svůj den ;-) a pokud se budou vepředu řezat Yamahy,Ducati a Hondy,tak to může být fantastická sezóna ;-):-))

viktor čistič
29. března • 21:52

Na konci sezony odejdeš taky nebo už máš nového kluka:-D:-D
Jinak gratulace, závod opravdu potěšil.

Milda Vale (milda.vale)
30. března • 7:12

Neboj neodejdu ;-) sice ještě nemám dalšího favorita,ale to se vyvrbí až k tomu dojde.Marečkův brutální styl jízdy se mi moc líbí,to jsem už tvrdil dříve,ale nejsem si jistý jestli to bude můj favorit..dříve jsem si myslel,že budu fandit Simoncellimu,ale ten už bohužel není mezi námi,takže se uvidí,až Vale odejde do důchodu,zatím si doufám budu vychutnávat letošní sezónu s Valem ;-):-))

viktor čistič
30. března • 13:19

Jo Marečkův "brutální" ;-) já ti řeknu jak to je. V F1 fandíš 2 roky Mercedesu , dále ve fotbale Plzni, Realu nebo Barče jak to zrovna vyjde:-D:-D v Anglické Chelsea, biatlon tady ani nebudu rozebírat.
Loni jsi měl taky radost, když Sylvain udělal titul a.............. :-DB-]

Milda Vale (milda.vale)
30. března • 13:44

Tak to prrr.Já fandím v F1 Ferrari od doby Schumachera,a jsem mu celou dobu věrný(Ferrari)!Tak jako Rossimu i když se mu nedařilo.V Hokeji jsem vždy fandil Vsetínu-ano byli na vrcholu,ale mohl jsem na ně chodit a bylo to super,je sledovat. Fandil jsem jim dokud stále hráli extraligu,a taky jsem na ně jezdil,i když se jim nedařilo.Jinak po Vsetínu jsem měl oblíbený Třinec,a to už sakra dlouhou dobu!!Fotbal moc nesleduji,ale samozřejmě fandím repre a se** mě když se jim nedaří.Biatlon neřeším,ale přece nebudu fandit cizuncům ;-) takže mi netvrď,že fandím jen těm nejlepším.Já zůstávám "věrný" i když to zrovna nejde nejlépe.Nejsme kam vítr tam plášť.Ale mysli si co chceš vždyť jde o prd ;-) čus buřt

viktor čistič
30. března • 14:43

Jo dlouhá léta Třinci :-D:-D
Tak to tě letos čeká zase zklamání :-P
Kačera ti do budoucna mooooc přeju.
Pěkně zůstaň v opozici, jinak to bych to tu musel zabalit já a to přece nikdo nechce áhahaha.:-D:-D

motogpmania
30. března • 16:11

Nejsi ty náhodou Viktor :-D

vloPa19
29. března • 21:33

MotoGP- krásná záležitost! Moto3 mě trochu otrávila... Od kluků jsem očekával víc, ale jak už zde bylo řečeno... Kornfeil potřebuje lepší techniku, jako satisfakci beru to, s jakým přehledem porazil Khairudina; SIC nebude nakonec takový terno a Hanika... Jo, očekával jsem víc, ale zajímalo by mě, do jaké míry je to celé ovlivněno kvalitou motorky- když si to vezmete: nejlepší KTM (Binder) desátý místo. Hanika je na třináctym druhý nejlepší, což je fakt na pováženou... KTM letos asi žádnej velkej šlágr...

viktor čistič
29. března • 21:48

Koho otrávili výsledky našich v moto3 já jsem mezi nimi.
Kornfeila komentovat nebudu, to je pořád stejná muzika, kvalifikace nastavení, sice v závodě tahá jak blázen, ale k ničemu. Dnes bych mu i odpustil, ale nebýt věčných soubojů s Fenatim mohli se dotáhnout na přední skupinu, jenomže dva chachaři paličatí se sešli. Malí Kája už tak na jistotu podle mne nejel, dokázal brát svoje pozice zpět, jindy bylo tradicí kdo ho dojel , ten ho taky předjel. Budu se opakovat, ale každá sezona je jiná, i když pojede na stroji co přinesl druhému titul druhou sezonu bude někde jinde a se vším jde opět balík peněz a s ním upgrade, kdo víc dá ten víc pojede a dnešní vyrovnaný závod ještě nic neukázal, jen 18 jezdců co budou potencionálně mít možnost stoupnou během sezony na bednu.

martin746
29. března • 20:59

Se mi tak zdá že Lorenzo už po těch dvou titulech co má a po návratu Valeho do yamahy už tak nebojuje a jakoby vyhořel:-)

radek27 F1
29. března • 21:16

Myslím že Chorche měl problém s gumama...jinak by topil až do konce...

majkl9988
29. března • 21:05

to ne, mě vždycky přišel takovej vždy jak ho někdo předjel jakoby ztratil rychlost a bylo hotovo

MBMIII
30. března • 5:57

To bude asi tým že Jorge ide vždy na plno. A keď ho niekto predbehne a on stratí tak to neznamená že je demotivovaný ale je ten daný jazdec v tom momente rýchlejší ... Jorge dnes bojoval ako diabol . Uvidíme čo povie texas. (možno bude yamaha tam kde dnes honda)

Jana Králová (jannyk)
30. března • 8:36

David Emmett na Motomatters:
"Po dlouhou dobu to vypadalo, že by to neměl být Valentino Rossi, ale Jorge Lorenzo, který zvítězí. Lorenzo vedl, zapolil skvěle s Doviziosem v divokém boji až do nějakých pěti kol do konce závodu. Pak začal bez zjevného důvodu propadat zpět do pole. Původně se předpokládalo, že na vině je opotřebení pneumatik, ale po závodě se ukázalo, že to bylo něco mnohem podivnějšího. Pěna podšívky jeho helmy HJC se uvolnila a sklouzla mu před oči tak, že částečně zakrývala vizír. Viděl asi jen polovinu toho, co by mohl vidět normálně, takže jízda na biku byla mnohem těžší. To, že byl schopen i přes tento problém zajet kola tempem cca 1'56.2 je důkazem jeho schopností..."
Smůla, ale i šlendrián, podivnost....každopádně tedy ne gumy (za což jsem vlastně ráda, bála jsem se, že Jorgeho styl jízdy prostě furt není na současné Yamaze optimální a že je "odvařuje" víc než Valentino...tak asi ne a to je dobře, no šak ale teprve první závod, těžko dělat závěry)
Každopádně od MotoGP více než důstojné zahájení sezóny, závod nádherný! (bude hůř)

Ladin46
30. března • 12:28

Něco na tom bude Jenny, stejně tak na tom, jak spoustu ... snižuje kvalitu Valeho vítězství. Kdyby Mark nechyboval, kdyby Dani neměl zdravotní problém s předloktím, kdyby Chorche neměl příhodu s polstrem v helmě, koneckonců, kdyby Vale nenasadil tvrdou přední gumu, se štěstím vyhrál, ale ... kdoví, třeba by i tak vyhrál a na kdyby se nehraje. Zrovna u Emmeta je pak zvláštní, že nijak nevyzdvihl Valeho výkon. Nebyl to Vale, kdo dokázal předjet pomalu stejný počet jezdců, když vezmu i opavaně jezdce na špici? Mark jich předjel od koce pole během dvou kol myslím 8, zbytek až po 5.místo během 10.kol a 10 mu ještě zbývalo, ale ... na to se taky nehraje. Vale zkrátka famozně a třeba by si poradil i s Chorchem a Markem nechybujícím. S tou helmou u Chorcheho, asi šetří a měl nějakou Čínskou napodobeninu ... :-D:-D:-D

Jana Králová (jannyk)
30. března • 12:42

Od mě to byla jen reakce na dohady, jestli to byly gumy nebo ne...
Závod byl nádherný a zásluhu na tom mají všichni čtyři borci, adrenalin od začátku dokonce...
A ano (když si to znovu čtu), máš asi pravdu, David asi nebyl dostatečně vášnivý adekvátně k Valentinovu výkonu, jak byste především vy, fanoušci 46ky, očekávali. To ale neposoudím, já jsem ale byla globálně ze závodu naprosto nadšená.
A taky nepopírám, že bych byla ještě nadšenější, kdyby to Jorge dal, ale to je snad jasné B-]

Ladin46
30. března • 12:50

Většinou shrnuje fakta, tentokrát jen litoval Chorcheho ... Zatím vlastně z okruhu MotoGP dostal Vale ohodnocení jen od Doviho, jak byl Vale vlastně velmi silný na brzdách a tím možná řekl vše, ale řežba to byla parádní od všech čtyřech ... ;-)

Jana Králová (jannyk)
30. března • 13:06

Joooo, Jorge jako nebyl silný na brzdách? Tak asi ne, no...jak to ten Španělák ale třičtvrtě závodu dělal? :-O
no každopádně v Kataru mediálně "nedoceněný" Vale je Tvůj boj B-]

Ladin46
30. března • 13:17

Můj a Tvé dcery ... :-D Njn, Chorche vlastně Valeho taky ohodnotil kladně :-P
Chorche: Na maximální rychlosti a při brzdění byla Ducati mnohem silnější než naše motorka, ale mohli jsem získat rychlostí v zatáčkách a akcelerace byla podobná. Abych byl upřimný, myslel jsem si, že závod můžu vyhrát, i když to samozřejmě nebylo snadné, protože ke konci měl Valentino opravdu dobrou rychlost.

Jana Králová (jannyk)
30. března • 13:29

dcera žije v tvrdé diktatuře "koho chleba jíš, toho píseň zpívej"...výjimečně má povolen jen půlminutový jásot, když už to musí být :-P

Ladin46
30. března • 17:02

A tak je to správné, ono ale i těch 30. vteřin je asi mooooc :-))

viktor čistič
29. března • 21:09

Proto má ty tituly žejo ;-):-D:-D

majkl9988
29. března • 20:54

Vale je prostě ze všech Vale je nejlepší, NEJLEPŠÍ NEJLEPŠÍ VALE JE NEJLEPŠÍ!!!!! gratulace k Ducati upřímnou sousrast především všem Pedrosistům a od Marquezovců bude doufám nějakou chvíly pokoj :)

radek27 F1
29. března • 21:20

Vale je borec o tom není pochyb...ale nebýt chyby Kačera na začátku tak by Vale nevyhrál...ale je to jen můj názor....

viktor čistič
29. března • 21:06

Pedrosistům? Tady je jenom jeden, co ho už ale loni odepsal.
Taky jsme věštil Valeho 10-tý a pak všichni žluťáci vypadnete a bude od vás pokoj áhahaha:-D:-D
Krásný závod!! Tohle jsem potřeboval a ještě krásnější pokroucený úsměv Kačera.
Nevěřil jsem , že Ducati vydrží tohle tempo až do konce mazec.
Nezbývá než doufat , že to ještě poladí Suza a bude jich vepředu přibývat.

martin746
29. března • 20:47

Yes Yes Yes Vale válí:-)
Karel to zase položil:-D

s64
29. března • 18:13

Pěkný závod.Quartararo je opravdu velký talent.Škoda našich.Hanika moc nebojoval a jel spíš na jistotu Kornfeil v rámci možností asi jeho maximum.:-(

radek27 F1
29. března • 21:23

Kornfík potřebuje lepší techniku,... mě se moc líbil, jak správně píšeš v rámci možností zajel maximum...Kdyby si tak mohli s Karlem vyměnit motorky...????

viktor čistič
29. března • 21:38

Kornfeil už top techniku měl. Teď už by měl konečně začít přemýšlet o sobě a dát tam trochu víc než jenom jeho klackovitý řeči o tom že není žádnej Pešek.
Právě proto že není a jenom z hlavy sype co a jak se nepovedlo nastavit, jezdec špatnej není , ale chybí mu jedna důležitá věc a to říci si co a jak.

majkl9988
29. března • 20:10

pomalu si o těch našich začínám říkat "ty lepší nebudou"

Tomáš König (tomíček)
29. března • 16:47

Nemáte prosím Vás někdo odkaz na večerní závod královské? Moc díky.

s64
29. března • 17:51
Tomáš König (tomíček)
29. března • 23:56

díky za odkaz pánové, bylo to takřka bez zasekávání....;-)

moonty46
29. března • 17:49

Sportlemon.tv

Doporučujeme

Články odjinud