MotoGP: Po závodě v Japonsku se na nejvyšší stupeň postavil Dani Pedrosa

60 komentářů

goldstar7
16. října • 9:00

Musím říci, že letos bych přál titul Danimu, ale Lorenzo si to zaslouží za to co předvádí. Kdybych byl fanoušek Lorenza, tak bych si přál aby jezdil poslední závody jen na jistotu. Narovinu poslední dva roky jsou pro mně nudný, byli jen malé okamžiky, kdy jsem se nenudil. Stoner, Lorenzo, Pedrosa jsou vynikajícími jezdci, ale neumí dělat závody. Chybí tam prostě nějaký dravec, který by jim mohl sekundovat a donutil je závodit, jelikož za dva roky mně tito jezdci přesvědčili, že to neumí. Ano je nadvláda Hondy, ale není to zase tak nereálné. Dříve jsem sledoval F1 a byl jsem zklamaný, že se z toho stala nuda, ale ta nuda se děje už i v Moto GP. F1 jsou teď mnohem atraktivnější a doufám, že změny které nastanou během dvou let budou ku prospěchu, jak říkal pan Abrahám.

Nattaly_27
16. října • 8:47

tak teda všetko najlepšie Casey :-)

odstraneno jannyk F1
16. října • 7:15

vše nejlepší k dvacátým sedmým narozeninám :-)

s64
16. října • 21:22

Casey všechno nejlepší k narozeninám. :-) A za rok ať jsi zpátky.;-):-D

Patrik Porač (patstreet)
16. října • 13:25

tak Casey nech ti to jazdí;-)a pauza nech ti dlho nevydrží:-P;-)

Red Devil F1
16. října • 8:54

Jedinej kdo vozí letos číslo 27 v MotoGp je Niccolò Antonelli v třídě Moto3, tak teda vše nejlepší ;-)

odstraneno jannyk F1
16. října • 9:58

já tam tu dvacetsedmu vidím furt :-P http://www.sportbikedecals.com/images/race_bike_decals_casey_stoner_1.jpg

Red Devil F1
16. října • 11:51

Máš pravdu, jsem si nikdy nevšiml, že ta zapracovali takhle pěkně i jeho tradiční číslo.

Jaroslav Petřík (jarpet)
15. října • 20:42

jsem se dostal k pořádnému zkouknutí gp Japonska.
Moto 3 paráda a ten závěr byl až děsivý a mela až do konce.
Moto 2 tam to už taková paráda nebyla, ale dech bere ten "Mareček". Husina naskakuje, když si představím, co bude předvádět příští rok u hondy. Pokud mu to sedne a rychle si zvykne, tak potěš koště.....:-O;-).
"královská" mně tedy vůbec nenadchla:-@. Ať si kdo chce co chce říká, tak já bych radši Jorgeho viděl jako bojovníka a nééé jako "vyčůránka" který počítá body. To už nejsou závody, protože lehce si každý spočítá co je třeba.....a teď už se bude jen dojíždět. To nás fakt čekají dramatické poslední závody...nezávody. Jeden s marnou snahou a druhej s kalkulačkou na řídítkách a za nimi.........nic a nikdo...klídek.
Další závody budu poslouchat v rádiu.....televize netřeba;-):-D

Tomáš König (tomíček)
15. října • 23:07

Tady vidíš, co dokáže jeden přitroublej Barbera- úplně zkazil celý konec sezony, který mohl být jedním z nejnapínavějších za poslední léta. Je to k vzteku. A souhlasím, že Jorge hraje trochu "zanďoura" a je spokojený s druhým místem.

giaco
16. října • 18:56

Nevidim žádnej zkaženej konec sezony, naopak, Jorge je pod tlakem, nesmí udělat chybičku a stát se může mnohé. Zato Dani musí dávat oves a vůbec bych se nedivil kdyby Honda nabrousila vercajk i Bautistovi a Bradlovi aby obrali Jorgeho o body. Podobnou situaci pamatujeme někdy v roce 98, tehdy měl Harada náskok ještě větší a stejně mu Capirex titul vyfouk.

Jaroslav Petřík (jarpet)
16. října • 19:40

Ani kdyby oba dostali 100% tovární podporu, není šance nic zvrátit! Bautista a Bradl "zatím" nejsou na úrovni Jorgeho, Daniho a Caseye. U Jorgeho může zastavit jen porucha, nebo jezdecká chyba a fakt ani jedno mu nepřeju.......hlavně ať závodí;-):-P

odstraneno jannyk F1
16. října • 19:07

s tím Bautistou (Stefan je ještě trošku hrr, tam by to snad neklaplo) ale s Alvarem mi čteš myšlenky ;-) Tak jen doufám, pokud se pustí do "broušení", že to nestihnout dobrousit, bo se bojím, že Honda na to fakt má :-S :-)

odstraneno jannyk F1
15. října • 20:51

promiň, ale jaký vyčůránek? Přišlo Ti, že si na Yamaze schválně aktivoval omezovač. Jsi slepý nebo to nevidíš, že Yamaha na Hondu od USA prostě nemá? A bylo to jasné hned od začátku, že si ho Dani dá, protože se bez problémů držel. Myslím, že klidně přejdi na rádio, Ty už máš jasno, ušetříš za elektriku...

Jaroslav Petřík (jarpet)
15. října • 21:13

Vidím jen to, že od Brna na Daniho nemá a teď už jen kalkuluje. To bude mistr světa jak vystříženej.....! Už aby tam vlítnul Vale a tu Yamahu zase pošteloval:-P:-D. Třeba zase Jorge chytí jako jednička formu.....:-P:-P. Být do konce 6 závodů, tak by Jorge vlaštovky na řídítkách nedopočítal....! Na Daniho teď nemá..Hmm:-P;-)

odstraneno jannyk F1
15. října • 21:30

hezkej pokus o flame, jenže sem už nikdo nechodí, takže si tu ploď, co je libo

Jaroslav Petřík (jarpet)
16. října • 21:01

Tak mi to docvaklo až teď:-S. Proto máš ty červeňáky:-P:-P. Pěkně nás tady podceňuješ..vrrrr:-@.
Já to trochu rozeberu:
Motorkáři...kvalitní soukromý web, ale v sekci MGP díky pár lidem načitelný...prostě o ničem.
Racing......zakázané komentáře k článkům.....
Motorelax..... kvalitní web, ale nevím proč tam nikdo nediskutuje. Poslední rok chybí i aktuality:-S
Pacient....taky kvalitní web.
Ale ani u jednoho webu nevidím únik odsud. Zádrhel asi bude jinde, protože co to tu vedete Ty a Jirka, a závodní víkendy Míša, tak si myslím, že obsahem a aktuálností jsme na špici.
Jen můj názor jak to cítím;-);-):-)

Jaroslav Petřík (jarpet)
15. října • 21:40

Ale no tááák..;-). Nebuď tak negativní:-)

hubas111
14. října • 20:34

MOTO3 a 2 naprosto naplnilo moje očekávání, řež až do cílovky. MOTO GP také naplnilo mé očekávání nuda až do cílovky, tedy kromě zajímavého souboje Crutchlow vs Bautista. Na co jsem se těšil byl zasvěcený komentář během závodu pana Abraháma st. Co mě zaujalo z jeho rozhovoru, přiblížení CRT motocyklů od roku 2014 na úroveň satelitních prototypů, což je v zásadě správný směr. Protože teď se jedou v kubatuře MOTO GP v podstatě dva šampionáty.

odstraneno jannyk F1
14. října • 19:53

Přátelé, zde je aktualizovaný stav tipovačky. Dneska ani jeden stoprocentní tip, přesto jste se mnozí z vás hezky "napakovali" - GRATULUJU :-)
http://picasaweb.google.com/117668636080899160893/Motogp2012#5729151708547928386
(na špici stále s64, s odstupem stále dobrý Schumi, ANAKRA a v těsném závěsu tomíček - poklona! :-))

Red Devil F1
14. října • 18:33

Míra Popv první ve třídě 125Gp a pokud jsem pochopil dobře, tak jedou společně třídy Moto3 a 125ccm a tam skončil druhý
http://storicociv.perugiatiming.com/risultati.asp?p_S_Campionato=SID&p_Anno=2012&p_Round=VAL

74Jirka
14. října • 19:11

pravda, tady ještě jeden odkaz http://www.civ.tv/images/uploads/gare/422/125_Mto3_CLA.PDF

freitag
14. října • 15:12

http://www.motogp.com/en/photos/season/2012/JPN/Sunday/#Marc-Marquez-Team-CatalunyaCaixa-Repsol-Motegi-WUP-542439

Dyzl F1
14. října • 12:15

Spadl z kvetoucí sakury rovnou do sedla motocyklu a je hned na dobrých bodech. Když si představím, že takových jezdců jsou po světě spousty, že by se dali přehazovat lopatami, jen ty motorky a jejich provoz jsou příšerně drahé. Zlatá doba TZetek. Za pár dolaru se pořídila motorka, Harold Bartol nebo Hans Hummel na to dali válce a jezdilo se na věnce v MS.
Jinak byt tedy závod až na pár zajimavých soubojů v poli jedna velká nuda. A i když dnes F1 nebyla také nic moc, rozhodně jsem se bavil lépe. Bohužel jsem zaspal Moto3 a později nestihnul Moto2. Ještě nás ale čeká Zlatá přilba.
Nerad to píši, letošní MotoGP jsou nejpoprcanější třída z toho co letos sleduji. Včetně SS a SBK. A to kvůli té nudě museli vyházet zavedené osmistovky a narvat ukrutné prachy do vývoje nových motorek, kterých je nakonec tak málo, že je museli doplnit superbajky. Lidi kteří ten sport řídí, bych pověsil za koule do průvanu a to na hodně dlouho.

odstraneno jannyk F1
14. října • 13:14

je to oficiální tesťák Yamahy, loni zaskakoval za Jorgeho ucviknutý prst - v Sepangu se kvalifikoval jako posledňák, ale ve Valencii si vyjel deset bodů (mimochodem tam za ním zůstaly všechny Dukatky). Něco v tom chlapíkovi určitě je, ale 31 je už asi dost roků...
Ale to co říkáš o nudě je letos fakt pravda, nedovedu si představit, že bych nefandila konkrétnímu jezdci, ale jen prostě motorkám, tak bych už byla asi ukousaná nudou...škoda

Vladimír Jirůšek (mamba1954)
14. října • 17:24

Takže když náhodou odpadne jezdec, kterému fandíš, tak se koušeš nudou?:-OTo já mám tedy výhodu, že toto mi nehrozí. Já si v tom nějakou zábavu najdu vždycky.;-)Ač připouštím, pokud vypadnou naši jezdci( obecně), už to pak bývá o trošku těžší.

Pérák.
15. října • 10:36

Jestli se do toho můžu vložit, tak já to mám podobný jak jannyk. Když teď Casey nejezdil, ani jsem se na závody nedíval :-( Když mě je holt celkem jedno, jestli vyhraje Dani nebo Jorge... A pokud si na příští rok nenajdu nového oblíbence, bude to fakt blbý... :-S

odstraneno jannyk F1
14. října • 19:44

ano, myslím, si, že by to tak bylo. Nebudu tvrdit, že věřím, že bych měla u tv adrenalin na maximum, když jeden minutový záběr - jeden jezdec na prvním místě, další minutový záběr - jeden jezdec na druhém místě, opět široko daleko nikdo....atd. atd.....vždycky jsem si zatím někoho našla, koho jsem tlačila očima dopředu, ale nebudu si hrát na fajnšmekra za každou cenu....i na fantasticky čistou jízdu nedokážu koukat s bušícím srdcem 22 kol, nejsem motorkář, tudíž to zcela jistě neumím správně vychutnávat, aniž bych měla "vztah" k jezdci (jakýkoliv vztah, jakoukoliv emoci)...no asi nejsem echt fanda :-P ;-)

Red Devil F1
14. října • 12:23

Náhradník Yamahy a za odměnu dostal na divokou kartu tovární speciál ..
Takže zkušenosti má jak říkáš, je řada jezdců (včetně Karla), kteří by na takovém materiálu zajeli solidní výsledek, ale z plečkou nezazáří...

s64
14. října • 12:39

No bylo vidět,že Nakasuga jede doma a trať má perfektně nastudovanou.;-)Na jiných okruzích by to až taková sláva nebyla.;-)

Jan Chuchma (acidphase)
14. října • 13:17

na motegi je doma spíš honda, ne? :-P neviděl's tu "závodní" radu, shuhei a tetsujo...

The Fido 46
14. října • 13:13

No nevim jestli to bylo jen tratí, loni ve valencii zajel 6 místo ;-)

odstraneno jannyk F1
14. října • 13:15

máš pravdu a byls rychlejší :-)

Dyzl F1
14. října • 12:29

Napsal jsem to samozřejmě nadsázkou, to že bude z blízkosti fabriky se dalo předpokládat. Spíše to bylo jen konstatování, že výborných jezdců jsou spousty.

juwannaman
14. října • 11:49

Ať se jde léčit k psychologi,věřím na smůlu za rok 2x , ale každej závod

Red Devil F1
14. října • 12:15

No ono to není jen v hlavě, oni maj v Yamaze taky bordel v náhradních dílech víš ;-)

freitag
14. října • 10:56

lorenzo není bojovník, moto gp potřebuje piloty kteří jsou bojovní, radi předjíždijou jako jsou rossi, marquez, cruclow je taky často v soubojích, a ne jak lorenzo kterej jezdí jen na jistotu a když se mu motorka truchu zavlní hned ubýrá, měl by mysled trochu na lidi ktří se dívají na závody kvůly předjíždění nebo aspon aby jezdily za sebou, rossi před 3-7 roky jezdil tak že přejížděl v posledních kolech aby stoho lidi něco měly a ne tohle, to mě připadá spíš jak kvalifikace

Dyzl F1
14. října • 12:00

No hlavně jede na titul a není pako. Dal jsem ti kladný palec omylem, když jsem kliknul o kousek mimo pro odpověď.

God
14. října • 11:16

Tak určitě by bylo bojovnější kdyby se honil za Danim a rozsekal se to by bylo super co;-)Jak sebou málem máznul minule když se o to snažil jsi asi neviděl.Zahodit titul pár závodů před koncem není bojovnost ale debilita!!!:-(

Milda Vale (milda.vale)
14. října • 11:11

no ono pokud je s čím bojovat tak to jde,ale s Hobitem na letící Hondě to moc nejde vÝš?:-D:-D:-D:-D:-P:-P:-P:-O:-O;-);-)

odstraneno jannyk F1
14. října • 11:06

:-D :-D :-D umíš i pobavit :-D

odstraneno jannyk F1
14. října • 11:09

taky si myslím, že měl počkat na Álvara a Cala a zabojovat si s nima, takhle to vůbec není bojovník, proto dojíždí jen první a druhý :-D :-D A třeba Brno jsi viděl? :-P

Jan Chuchma (acidphase)
14. října • 13:06

já jo, málem sem to nepřežil, ;-)

odstraneno jannyk F1
14. října • 13:16

to mi povídej ;-)

Jan Chuchma (acidphase)
14. října • 13:19

u nás to byl ale opravdu bratrovražedný souboj, já fandím hrc a brácha lorenzovi, prohrát to, tak bych s ním nevydržal, .-)), to by bylo řečí...;-)

odstraneno jannyk F1
14. října • 13:24

brácha má dobrý vkus, pozdravuj ;-) :-D
plánuju to příští rok s mladou: ona Rossistka, já Lorenzovka :-D

Jan Chuchma (acidphase)
14. října • 13:31

na to, že vyhraje hrc ste si celkem hezky zvolili jezdce, aspoň sa nepobijete, ;-)

odstraneno jannyk F1
14. října • 13:43

mysli si :-P ;-)

goldstar7
14. října • 8:14

Neber to ve zlém: Njn Patstreet, tak jsem se díval a na bedně jsem Stonera neviděl, lidi nebláznite je po nehodě a hlavně vypadl klokan z tempa. Závod je mnohem náročnější než trénink a nebo kvalda. Jinak k závodu opět nuda, ale jsem rád, že jsem se díval, jelikož tam byl pan Abrahám a člověk se dozvěděl opravdu zajímavé informace.

Patrik Porač (patstreet)
14. října • 16:51

ani ja som ho na bedne nevidel..maš recht;-)-má ešte asi bolesti v kotníku;-).nemyslím si,žeby stratil na rýchlosti-jak som už písal-po menopauze 2 roky nazad,ešte z DUC DUC tuším-koniec sezony bol jeho a vyhral všetko okrem |Valencie kde ľahnul v zahrtievacom kole.....

Milda Vale (milda.vale)
14. října • 10:35

souhlasím s Abrahamem,hodně věci nám osvětlil a taky vlastně dost naznačil proč Rossi odešel z Ducati.Jednoznačně jsem byl přesvědčený,že "chyba"je na straně Rossiho a říkal jsem si,že zase tak skvělý není,ale když jsem slyšel jací "lempli"jsou u Ducati,tak se můj názor,na Valentína a jeho působení v Ducati změnil...co se týče Yamahy,ta je taky na ústupu a Honda ji prostě válcuje.Asi se zasekli na vývoji nebo co,ale Chorke nesmí prostě do konce sezóny moc chybovat a hlavně dojíždět "aspoň"na druhém fleku.Každopádně Hobit jede,to musím uznat a i když pořád dávám velké plus jeho muší váze,vyhrává zaslouženě.Opravdu má asi nejlepší sezónu co je v MOTO GP a pokud skončí letos na druhém místě v šampionátu,tak to pro něj bude dost škoda,protože příští rok může být o něčem jiném a už se mu tak dařit nebude muset..jsem velmi zvědavý,jestli po příchodu Valeho do Yamahy,bude Yamaha opět Hondě těžce sekundovat a porážet ji,nebo se bude za ní "jen"vozit..nyní opět začínám věřit,že Vale je pro vývoj opravdu velmi schopný člověk..a taky se mi začíná líbit Abrahám senior,mluví rozumně a opravdu nám "problematiku" v MOTOGP osvětlil,dost hodně.Třeba s tou zadní kyvkou delší,nebo kratší,to mě ani nenapadlo,že to je až tak problém,nebo pitomé stůpačky..taky kravina jak cyp,ale prostě problém to je,a když to u Ducati nechtějí řešit co na to dodat???Jsou to prostě Taliáni a můžou si z velké části za to sami :-@:-S:-( tak jako třeba ve Ferrari,pokud ztratí šampionát,je to jejich chyba,i když si myslím,že Ferrari je o dost lepší stáj v F1 než Ducati v MOTOGP..no každopádně to bude letos ještě hodně zajímavé,a i když si myslím,že Hobit všechny zbývající závody nevyhraje,protože bude muset,přece jenom více riskovat,aby Chorkeho stáhnul a může přijít nějaká chybička...Chorke je mazaný a mechá Hobitka vybbnout,a bude hlavně čekat..i tak věřím,že titul získá právě on...jejda jsem se rozepsal :-D:-D;-):-P:-P no nic jdu si uvařit další kafe a dělat oběd,za chvíli přijdou moji synáčci a budou určitě hladoví jako vlci :-D:-D čus buřt hezkou neděli ;-);-);-)

s64
14. října • 11:40

Těžké to měl i Casey za svého působení u Ducati,kde vůbec nebrali zřetel na jeho názory, připomíňky k nastavení atd atd...:-(Pořád si mleli dokola svoje až to vedlo k tomu,že Casey odešel.

Milda Vale (milda.vale)
14. října • 12:01

asi na tom něco bude...:-S;-)

goldstar7
14. října • 11:08

Tady budu jen reagovat ohledně Valeho. Nikdy jsem nepochyboval o Valentinových schopností a vždy pro mně bude výjmečným jezdcem, ale pozor nemám růžové brýle!
Jsem prostě jeho věrný fanoušek a vždy budu i v době, když se mu tak nedaří, jak by si on sám přál.

Milda Vale (milda.vale)
14. října • 11:12

ale já mu fandím pořád taky,v tom problém nevidím...;-);-):-D:-D

Red Devil F1
14. října • 10:44

No ono to s tím Ferrari není zas tak pravda - jen díky jezdcům Renaultu (dalo by se říct smůle) je po náskoku. Ale je vidět, že data z tunelu Toyoty dávají lepší data ;-)

Milda Vale (milda.vale)
14. října • 11:10

no smůla nesmůla,Vettel taky myslím 3X nedojel,takže mohl klidně být na čela už dávno i on..já si moc přeji titul pro Fernanda,ale Ferko bude muset během těch posledních závodů joooo zabrat,aby Red Bully smázli..;-):-S:-(

Red Devil F1
14. října • 10:28

JJ řekl (Abrahám) hodně věcí, které jsme nevěděli ani netušili , možná z infomrací z padocku něco ví Mamba, ale ten poslední dobou řekne informaci, až když už jí prezentují články v novinách nebo na MotoGp ;-)
Jinak k tej stupačce, pokud je problém, tak jí měli pomoct kladivem jako u toho motoru co nešel do rámu v Brně ;-)

s64
14. října • 8:12

Gratulace Danimu,zajel opět exelentně.Jorge jel dlouho první,ale na konec raději zvolil jízdu na jistotu.Alváro se lepší od závodu k závodu.Chudák Cal:-(:-( to musí oprvdu nasr..:-S Dovi opět skvěle. Od Caseyho jsem očekával lepší výsledek,ale zdravotní pauza se asi projevila a nebo na to Casey už dlabe,nevím.Jinak jak psala janny závod celkem nuda.:-(

Patrik Porač (patstreet)
14. října • 16:45

dalo sa mi,že po závode Casey odkulhal do boxu...........:-Otakže asik ešte nejaká bolesť-ťažko povedať;-)tak isto som ho videl na podiu

Doporučujeme

Články odjinud