MotoGP v Misanu 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

MotoGP v Misanu 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Letos poprvé v závodě upadl Márquez, který zvítězil v jedenácti ze třinácti letos odjetých závodů. Rossi je po Márquezovi a Pedrosovi třetím vítězem v letošní sezóně.

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – 1. místo             

Poprvé od Assenu 2013 si radost z vítězství v závodě MotoGP užil Valentino Rossi. Jeho první letošní vítězství navíc přišlo před domácím publikem. Na okruhu v Misanu už Rossi jednou zvítězil – bylo to před pěti lety. Rossi je šťastný a velmi hrdý na to, že opět zvítězil a obzvlášť jej těší, že se výhry dočkal právě před svými domácími fanoušky, přáteli a rodinou. „Snažil jsem se maximálně, takže jsem věděl, že můžeme bojovat o vítězství. Byl jsem si jistý, že budu muset bojovat s Danim, Jorgem a Marcem. Snažil jsem se tlačit na pilu už od začátku. Bylo to skvělé vyhrát více než rok poté, co jsem zvítězil naposledy. Stále tvrdě pracuji, nikdy se nevzdávám a věřím, že dny, jako byl ten dnešní, mohou přijít,“ říká šťastný Rossi.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) – 2. místo

Už počtvrté v řadě dojel Jorge Lorenzo do cíle jako druhý. Jak sám tvrdí, rád už by konečně také vyhrál, ale v Misanu to (zatím) nevyšlo. „Byl to pro mě těžký závod. Zariskovali jsme s tvrdší pneumatikou. Mám radost z dalšího pódia, ale zároveň jsem zklamaný, protože jsme si mysleli, že budeme moci bojovat o vítězství. Navzdory dobrému startu jsem hned od začátku cítil, že mi přední pneumatika neposkytuje jistotu při náklonu a brzdění,“ stěžuje si Lorenzo. Zároveň však dodává, že Rossi měl v Misanu dobrý víkend a výhru si zasloužil.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) – 3. místo

I pro Daniho Pedrosu byl závod v Misanu náročný. „V prvních kolech jsem hodně ztratil za svými soupeři, což ovlivnilo celý můj závod. Snažil jsem se dělat, co jsem mohl, ale přesto jsem měl potíže udržet Doviziosa, protože i on jel velmi rychle,“ trochu smutní Pedrosa. Snaží se však vzít si z tohoto víkendu něco pozitivního a doufá, že ho v Aragonsku čeká dobrý závod.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) – 4. místo

Ital Dovizioso je velmi šťastný. Ani nečekal, že by závod mohl dopadnout tak dobře. „Rozdíl pěti vteřin v cíli je jako sen. Nemyslel jsem si, že to dnes bude možné. Nejsme dostatečně blízko, abychom mohli bojovat s předními jezdci. Až do konce závodu jsem se snažil sebrat Pedrosovi třetí místo, ale v jistých částech jsem dnes jel opravdu nad limit, takže čtvrté místo je dobré,“ uzavírá Dovizioso.

Andrea Iannone (Pramac Racing) – 5. místo

O jedno místo za Doviziosem v Misanu dojel jeho jmenovec Andrea Iannone. Iannone věděl, že nemůže bojovat s Rossim a Lorenzem. Dobrý rytmus se mu podařilo najít až později, to pak jezdil podobně rychle jako Dovi a Pedrosa. „Jsem spokojen s tímto výsledkem. Letos to byla naše nejtěsnější ztráta na prvního, což potvrzuje zlepšení. Je to dobrý výsledek a je dobrým znamením pro budoucnost,“ prohlašuje italský závodník. 

Doporučujeme

Články odjinud