MotoGP v Misanu: Ohlasy z pódia

MotoGP v Misanu: Ohlasy z pódia

Také ve Velké ceně San Marina v Misanu si pódiová umístění v královské třídě rozdělili první tři jezdci šampionátu. Vyhrál Jorge Lorenzo před Marcem Márquezem a Danim Pedrosou.

Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) - 1. místo
Malorčan po vydařeném startu získal náskok a vedení nepustil až do cíle. Výhra ve Velké ceně San Marina v Misanu byla jeho pátým triumfem v sezoně. "Naštěstí jsme při warm-upu dost vylepšili motorku, zejména brzdy. Vylepšili jsme tak čas na jedno kolo i rychlost. Byl jsem přesvědčený o své strategii z posledních závodů snažit se ujet. Konečně se mi to podařilo," pochvaloval si. "V prvních dvou kolech jsem získal velký náskok, musel jsem dál tlačit, abych si udržel odstup, protože oni se nikdy nevzdávají a chtěli mě dostihnout. Jsem rád, že jsme stáhli pět bodů a jsme Marcovi blíže. Musím jezdit konstantně, snažit se vyhrávat závody a zůstat koncentrovaný."

Marc Márquez (Repsol Honda) - 2. místo
Vedoucí jezdec celkové klasifikace opět nechyběl na stupních vítězů. "Získali jsme dnes dalších dvacet bodů. Vzhledem k tomu, jak závod probíhal, myslím, že to je dobrá odměna. Na začátku jsem věděl, že budu muset být trpělivý, ale udělal jsem dvě chyby, zejména tou druhou jsem dost ztratil. Možná mi trochu chyběly zkušenosti. Je to má první sezona (v MotoGP). Je normální, že jsem udělal několik chyb," vysvětlil. V úvodu při jízdě s plnou nádrží neměl ze stroje dobrý pocit. "Od poloviny závodu jsem se cítil mnohem lépe. Dojet druhý je skvělý výsledek, i když na nás Lorenzo stáhl pět bodů, pořád jsme získali čtyři na Daniho. Jsme spokojeni a máme hodně motivace tvrdě bojovat v Aragonu."

Dani Pedrosa (Repsol Honda) - 3. místo
Katalánec dal do závodu tradičně maximum. "Jel jsem, jak jsem mohl, do každého kola jsem dával všechno, snažil jsem se všechny zatáčky projíždět perfektně. Nebyl to ale náš víkend. Každý den jsem měl dost problémů s přilnavostí zadní pneumatiky. V dnešním závodě to bylo ještě znatelnější, nemohl jsem jet lépe," vysvětlil.

V šampionátu nadále vede nováček královské kubatury Márquez s 253 body, na druhé místo už se díky dnešní výhře posunul Lorenzo s 219, stejný počet bodů má i třetí Pedrosa.

Doporučujeme

Články odjinud