MotoGP v Motegi 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

MotoGP v Motegi 2014: Ohlasy prvních pěti v cíli

Stejně jako v Aragonsku si pro vítězství dojel Jorge Lorenzo. Jako druhý se do cíle dopravil Marc Márquez, což mu stačilo na zajištění druhého mistrovského titulu v MotoGP. Třetí dojel Valentino Rossi.

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) – 1. místo 

Z druhého vítězství v řadě se těší Jorge Lorenzo. Jezdec z Mallorky si pochvaluje zlepšení, jaká Yamaha v poslední době na motocyklu udělala. A také pogratuloval Márquezovi k titulu: „Letos byl obecně nejlepší, takže mu chceme pogratulovat,“ řekl Lorenzo. S japonským závodem byl Lorenzo spokojený: „Očekávali jsme, že budeme stále silnější na závod a budeme schopní bojovat o vítězství, ale nečekali jsme, že v polovině závodu budeme mít náskok 2,7 sekundy. Jsem velmi rád, že jsem vyhrál druhý závod v řadě za sebou,“ radoval se Lorenzo.

Marc Márquez (Repsol Honda) – 2. místo

Po japonském závodě už se mladý Španěl nemusí obávat, že by mu ještě někdo mohl vzít mistrovský titul. Přestože Márquez tentokrát dojel až jako druhý, je velmi šťastný: „Jsem velmi šťastný, že jsem si zajistil druhý titul v řadě za sebou, přestože je obtížné udržet tuto úroveň, nám se to nakonec podařilo! Dnes je čas, abychom si titul užili. V závodě jsem měl jasný cíl – udržet se před Valentinem a Danim, ostatní jezdci mě dnes příliš nezajímali. Myslel jsem jen na jediný cíl a důležité je, že jsem to dokázal. Chci tento titul věnovat všem, kteří mi pomohli – oni vědí, kteří to jsou – a především mé rodině a týmu, kteří jsou základem toho všeho.“

Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) – 3. místo

Valentino Rossi měl v předchozím závodě nepříjemný pád, z kterého se však rychle zotavil a v Japonsku mohl bojovat o umístění na stupních vítězů. Márqueze sice nepřekonal, ale na podium nakonec vystoupil: „Na jednu stranu jsem velmi spokojen, protože závod měl vysokou úroveň. Měli jsme rychlé závodní tempo a byl překonán rekord okruhu. Jeli jsme takhle od začátku až do konce, s motorkou jsem byl spokojený. Na druhou stranu je škoda, že jsem nebyl schopen udržet šampionát otevřený ještě pro následující týden,“ prohlásil italský závodník, který stejně jako jeho týmový kolega připojil i gratulace k titulu pro Márqueze.

Dani Pedrosa (Repsol Honda) – 4. místo

Týmový kolega již jistého šampiona pro letošní rok tentokrát obsadil čtvrté místo: „Po startu jsem nebyl tak rychlý jako jezdci v čele, což znamenalo, že jsem brzy přišel o dvě nebo tři vteřiny. Později jsem však byl schopen se vrátit, zajíždět dobré časy a hodně snížit ztrátu,“ stěžuje si Pedrosa na problém, který ho letos, jak sám říká, už několikrát potrápil – v úvodu ztrácí čas, který pak v následující fázi závodu musí dohánět.

Andrea Dovizioso (Ducati Team) – 5. místo

Italský závodník se do japonského závodu pouštěl z pole position, nakonec však dojel pátý. Dovi se na uplynulý víkend snaží dívat z pozitivní stránky. Je rád, že vyhrál kvalifikaci a že se mu dařilo i v trénincích, nicméně, jak sám tvrdí, ještě nejsou schopni vyhrávat závody. „Ale bylo to skvělé držet se v úvodních kolech ve vedoucí skupině. Opravdu jsem hodně tlačil, ale když začala odcházet zadní pneumatika, nebyl jsem schopný se s nimi udržet. Je to dobrá zkušenost, která nám pomůže pro příští rok,“ věří Ital.

Doporučujeme

Články odjinud