Nicky Hayden má po operaci pravého zápěstí

Nicky Hayden má po operaci pravého zápěstí

Jezdec Ducati si pravé zápěstí zranil pádem krátce po startu posledního závodu sezony ve Valencii, když Bautista ztratil kontrolu nad svým motocyklem, což způsobilo pád dalších třech jezdců.

Hayden si na ruku dával studené obklady, aby v úterý mohl zahájit dvoudenní test litrové GP12, ale pravé zápěstí měl ráno silně oteklé, takže nakonec musel na vyšetření do nemocnice a tam mu diagnostikovali ve dvou místech zlomeninu.

Jedna z nich byla člunková kost, u níž se zlomenina léčí velmi dlouho a ne vždy se dobře zahojí. Proto Američan zvolil operaci, protože ta léčbu urychlí a zranění je zpravidla bez následků. Úspěšný zákrok podstoupil v pondělí a ten byl dle slov Nicky Haydena úspěšný. „Vše proběhlo hladce. Člunková kost se hojí pomalu, takže nechcete čekat na to, aby jste v lednu zjistili, že vám to dobře nesrostlo,“ řekl.

Američan teď bude nosit čtyři týdny ortézu a pak na něho čeká další vyšetření, kde jim rentgenové snímky prozradí, jaký je stav operované člunkové kosti. Hayden věří, že pro úvodní testy roku 2012 bude ve stoprocentní kondici.

Doporučujeme

Články odjinud