Niklas Ajo nepojede závod v Estorilu

20 komentářů

DEKO
3. května • 23:02

Dufam ze bude prsat tak dam takto.
1. Rossi
2. Lorenzo
3. Cul

odstraneno jannyk F1
3. května • 23:07

děkuju :-)

stále dobrý Schumi
2. května • 23:33

Abych řekl pravdu, jestli Niclas pojede a nebo nepojede v Estorilu, je mi vcelku šumák.Pořadatel je v závodě vrchnost a i když je to synáček pana Aja,měl by se chovat jako každej druhej.Kdyby mě takovýhle týpek,co by pořadateli jednu natáhnul,tak ať by mne potom řešili,kde by chtěli,zadrbal bych s ním,že by mu na palici museli dělat extra helmu,aby se do ní opuchlej vešel.Zkrátka,i takovej hošík,si musí své emoce pohlídat.

Alda-moto
3. května • 7:42

Tak a teď si to vem z pohledu závodníka - trénuješ, makáš na tom aby si mohl závodit, v závodě spadneš a motorka je OK - všude se to řeší tak že ti traťáci pomůžou vysypat štěrk a roztlačí tě zpět do závodu, ale když narazíš na trotla, kterej si tam honí ego, tak se za něj postaví ředitelství závodu :-S. Vžít se do jeho situace s tím množstvím adrenalinu, tak z toho štěrku by museli vyhrabávat toho trťáka :-D:-D

stále dobrý Schumi
3. května • 13:40

Pleteš se,..všechno konání,včetně sportovních klání,má svá daná pravidla.A pořadatel,..traťoví komisaři jsou na dráze od toho,aby se bezpečnost a pravidla dodržovala.Oni posoudí, jestli je bajk natolik nepoškozený,..a pokud jsou někteří v určité situaci benevolentnější,než jinde,..o tom nerozhoduje jezdec.A takový zajíček, jako je Niclas Ajo a to s adrenalinem,či bez něho,se musí chovat slušně,to především.Jemu patří dráha,nikoliv záchytná zóna.A to jsem toho nazávodil 100x víc než ty;-)

s64
3. května • 21:09

Dobře to napsal Alda-moto.;-)Názorně jsme to viděli např. vloni v Jerezu,když Doktor předjížděl "ukázkově" Stonera až se váleli v kačírku. :-(:-O Po pádu se všichni traťáci vrhli na Rossiho a málem ho dotlačili až do cíle a Stonera si vůbec nevšímali.:-@:-(To jsou ty Schumiho pravidla o bezpečnosti a posuzování provozuschopnosti bajku.Stačí když narazíš jak píše Alda-moto na trotla a můžeš mít bajk nepoškozený stejně Tě odtáhnou bokem a můžeš se třeba i stavět na hlavu.:-(

stále dobrý Schumi
3. května • 21:23

Tak tohle je jasná "nestrannost";-)Řešíme tady exces Niclase Aja.Pokud by se takhle choval každý,nemusí žádní traťáci existovat.Na poškozeném motocyklu se může dál jet a způsobit třeba malér jinému jezdci,..může z něho padat kamení,cokoliv,ať se ti za ním,třeba pozabíjí,že?Psal jsem milá s64ko,že záleží na okolnostech a bohužel,třeba i na jisté benevolenci komisařů,..ale posoudit, jestli je motorka OK a není nebezpečná pro jezdce a pro ostatní, je v kompetenci pořadatele.Tečka.A vztekejte se jak chcete.Prostě,..nemáte pravdu.

s64
3. května • 21:50

Je jasné,že jde v první řadě o bezpečnost jezců a obslužného personálu a když už se to stalo neměl se přetahovat o bajk a vůbec néé někoho z traťáků napadnout,ale na druhou stranu se mu vůbec nedivím,protože benevolence a korektnost platí jen na některé jezdce;-).

stále dobrý Schumi
3. května • 21:52

Za to ale já, rozhodně nemůžu;-)

mamba54
4. května • 7:58

Zde dávám jednoznačně za pravdu Schumimu. Rozhodnutí je a musí být pouze a jedině na traťácích. Ono nejde kolikrát ani o poškození stroje, ale jezdec bývá často i v šoku, adrenalin z něj cáká a zde je na místě právě jen posuzení traťáka. Jsou na to školeni, přesto na sebe berou obrovské riziko. Nezapomenu na Brno 81, kdy ještě na staré trati havaroval v zatáčce u "lomu" Francouz Alain Beraud. Po zdánlivě neviném pádu ho traťáci pomohli ještě roztlačit... a o necelé 3km tento jezdec havaroval znovu v poslední zatáčce před cílem a tentokrát tak, že o tři dny později podlehl v brněnské úrazovce svým zraněním. Za příčinu havárie byla označena porucha brzdy po prvním pádu.:-( A pokud se týká toho nadržování, víte, samozřejmě by být nemělo, ale... i u nás v Brně traťáci v podobné situaci udělají i nemožné pro domácí jezdce a my si toho ani nepovšimnem, protože to budeme v tom okamžiku považovat za zcela samozřejmé.;-)A byli bychom naštvaní, kdyby tomu tak nebylo.:-)

s64
3. května • 21:51

Nevím jak,ale povedlo se mi to sem dát 2x.:-O

s64
3. května • 21:49

Je jasné,že jde v první řadě o bezpečnost jezců a obslužného personálu a když už se to stalo neměl se přetahovat o bajk a vůbec néé někoho z traťáků napadnout,ale na druhou stranu se mu vůbec nedivím,protože benevolence a korektnost platí jen na některé jezdce;-).

Miloš Machů (machy16)
2. května • 23:12

Tip na Estoril:
1. místo - jako obvykle - Jorge :-)
2. místo - Andrea
3. místo - Cal
8. místo - Abája
a Kuba zajede TOP 5 ;-)

odstraneno jannyk F1
2. května • 23:16

máám, díky :-)

-Ligier-
2. května • 19:35

No kam dat tip? :-)
Lorenzo, Stoner, Pedrosa, Abaja 10...

odstraneno jannyk F1
2. května • 19:39

no třeba sem, děkuji a píšu si :-)

odstraneno jannyk F1
30. dubna • 15:26

Těžko asi odsuzovat traťáky, že je (bajk i jezdce) vlečou hned za bariéry, když to tam lítalo v některých místech do kačeru jak když se houfují vlaštovky :-S Prioritou musí být bezpečnost, trest tvrdý, ale kluk je to mladý, ještě si zazávodí do sytosti...

Red Devil F1
30. dubna • 15:40

No to zase prr! Stejně dopadl i Oliveira a oproti tomu Rinsovi kačírek vysypali a ještě ho roztlačovali napříč tratí a pak po trati, takže ono bezpečnost jak u koho a jak pro koho ;-)

DEKO
30. dubna • 21:09

Tam kde padol Ajo boli iny trataci ako tam lde lahol Rins.je na tratakoch ako posudia a ako sa v danom momente rozhodnu.je fakt ze padov bolo az az. Myslim ze mlademu ten trest nezaskodi.trochu sa nauci ucte a respektu.ked chce raz byt najlepsi tak sa musi vediet ovladat.neaky adrenalin nie je podstatny.

odstraneno jannyk F1
30. dubna • 15:50

To máš těžké, já to neposoudím takhle od bedny, jestli "stačilo jen vysypat šutry". Ti traťáci to asi dokážou odhadnout líp (případné i minimální poškození) a jestli nejsou objektivní, to nevím. Mrkni na Kornfika, podle mě při návratu na trať "omezil, popř. ohrozil"(tak je ta definice v pravidlech myslím) - jednoduše o jeho přední kolo slítl další jezdec. Já čekala nějaký penál, nebyl (o to líp, já mu ho nepřeju), ale v tom případě jsem si dokázala, že nejsem schopna tyhle věci soudit. Takže mě můj názor ber s rezervou, ale je to můj názor :-)

Doporučujeme

Články odjinud