Oliveira je po operaci ramene, ve Valencii nepojede

Oliveira je po operaci ramene, ve Valencii nepojede

Miguel Oliveira se nyní zotavuje po operaci ramene. Ve Valencii nepojede, ale měl by být připraven na předsezónní testy počátkem příštího roku.

Miguel Oliveira měl problémy s ramenem již delší dobu – konktrétně od konce srpna letošního roku, kdy ve Velké Británii upadl po kontaktu se Zarcem.

Předminulý týden v Austrálii pak měl Oliveira další velký pád, kterým si způsobil další poranění a musel vynechat závod v Austrálii a nakonec i v Malajsii.

Stav Oliveirova pravého ramene operaci vyžadoval a vzhledem k tomu, že rekonvalescence po takové operaci trvá zhruba tři měsíce, rozhodl se tedy jezdec spolu s týmem, že operace proběhne před koncem letošní sezóny. Podobné rozhodnutí učinil i Takaaki Nakagami, který se také rozhodl podstoupit operaci ramene před koncem sezóny, aby byl v pořádku na předsezónní testy.

Oliveira v Malajsii odjel jen pár kol v prvním tréninku a pak rovnou zamířil zpátky do Evropy, kde podstoupil operaci. Sám jezdec pak na sociálních sítích informoval své fanoušky o tom, že zákrok dopadl úspěšně.

Ve Valencii tedy bude Oliveira chybět, ale v únoru při předsezónních testech už by měl být zase v pořádku.

Zdroj: motor.es, foto: Red Bull KTM Tech 3

Doporučujeme

Články odjinud