Oliveira se připojí k týmu Red Bull KTM Ajo

Oliveira se připojí k týmu Red Bull KTM Ajo

Devatenáctiletý portugalský jezdec Miguel Oliveira se od příští sezóny stane závodníkem týmu Red Bull KTM Ajo.

Miguel Oliveira se od příštího roku stane součástí týmu, který třikrát získal mistrovský titul v nejslabší kubatuře. Bylo tomu tak v letech 2008 (Mike Di Meglio), 2010 (Marc Márquez) a 2012 (Sandro Cortese).

Aki Ajo a Miguel Oliveira dospěli k definitivní dohodě minulý víkend v Misanu. Talent a neustálé zlepšování Portugalce jsou důvody, které vedly k podpisu smlouvy s Ajem.

Oliveira se narodil 4. ledna 1995 v portugalském městě Pragal. Letošní sezóna v Moto3 je jeho čtvrtou v nejslabší kubatuře světového šampionátu. (Rok jezdil ve třídě 125ccm a nyní se třetím rokem objevuje v kategorii Moto3.) V průběhu dosavadní kariéry se Oliveirovi podařilo čtyřikrát vystoupit na stupně vítězů a jednou vyrážel do závodu z pole position. Zatím ještě nezvítězil.

Aki Ajo - manažer týmu

„Jsem velmi šťastný, že od roku 2015 začneme pracovat s Miguelem, protože se známe dlouho a on je jeden z největších talentů v paddocku. Přestože je ještě velmi mladý, má velké zkušenosti z kategorie 125ccm i z Moto3. Stejně jako v předchozích letech s Red Bullem, KTM a dalšími partnery, budeme i nyní pracovat na udržení stejné úrovně a budeme se snažit získat co nejlepší výsledky. Jsem si jistý, že s Miguelem k tomu máme potenciál.“

Miguel Oliveira - jezdec

„Jsem velmi rád, že se připojím do týmu Red Bull KTM Ajo. Myslím, že tento krok mi umožní bojovat o nejvyšší pozice příští sezónu. Už v minulosti Aki Ajo projevil zájem o naši spolupráci, ale nikdy jsme se nedostali tak daleko, abychom uzavřeli dohodu."

(Zdroj: tisková zpráva týmu Red Bull KTM Ajo)

Doporučujeme

Články odjinud