Pasini ve zbytku letošního roku nahradí Corsiho u týmu Tasca Racing

Pasini ve zbytku letošního roku nahradí Corsiho u týmu Tasca Racing

Simone Corsi a tým Tasca Racing ukončili spolupráci. Už v Brně místo Corsiho pojede jeho krajan Mattia Pasini a bude místo něj jezdit až do konce roku.

Tým Tasca Racing a Simone Corsi, kteří spolupracovali od začátku roku 2018, nyní oznámili, že s okamžitou platností ukončují spolupráci. Corsi letos dokázal bodovat pouze dvakrát – v Texasu a v Katalánsku.

Už počínaje Velkou cenou České republiky pojede místo Corsiho jeho krajan Mattia Pasini a u týmu zůstane až do konce roku. Zkušený Pasini letos zatím neměl dlouhodobé angažmá v Moto2, ale několikrát se objevil v roli náhradníka. Naposledy nahrazoval zraněného Pawiho u týmu Sepang Racing, jenže pak si Pasini zlomil klíční kost a do role náhradníka se tak dostal Jonas Folger.

„Jsem spokojený, že mohu odjet druhou polovinu sezóny u týmu Tasca Racing. Cílem je dokončovat následující závody v první pětce,“ prohlásil Pasini.

„Vyměnit jezdce nebylo jednoduché rozhodnutí,“ přiznal Enrico Tasca, šéf týmu. „Rád bych poděkoval Simonemu za čas, který jsme spolu prožili. Ale také jsem potěšen, že jezdec jako Mattia se k nám připojí, aby s námi dokončil sezónu,“ řekl dále Tasca.

Zdroj a foto: motogp.com

Doporučujeme

Články odjinud