Pedrosa kvůli operaci vynechá Austin a Argentinu

Pedrosa kvůli operaci vynechá Austin a Argentinu

Při závodním víkendu v Kataru Pedrosu hodně omezovala potíž s pravým předloktím. Jezdec nakonec musí podstoupit operaci.

Daniho Pedrosu už delší dobu trápí potíže s předloktím. Jedná se o tzv. arm-pump. Tento problém je u motocyklových závodníků poměrně častý – způsobuje vzrůst tlaku v předloktí, což má za následek silnou bolest a znemožňuje to jízdu na motocyklu.

Pedrosa již v minulosti absolvoval operaci za účelem vyřešení této poruchy, ale operace nebyla úspěšná. Před Katarem byly jezdcovy potíže menší, ale nyní se opět objevily ve velké míře. Ačkoliv dle prvotních zpráv lékaři Pedrosovi další operaci nedoporučovali, nakonec se operace ukázala jako jediné možné řešení.

Jezdec týmu Repsol Honda navštívil tento týden odborníky v Barceloně a v Madridu, kteří mu doporučili podstoupit operaci co nejdříve. Zákrok je naplánován na 3. dubna ráno. Očekávaná doba rekonvalescence je čtyři až šest týdnů, z čehož plyne, že Pedrosa určitě nezasáhne do závodů v Austinu (12. 4.) a v Argentině (19. 4.). Nahradí jej testovací jezdec Hondy – Hiroshi Aoyama.

Španělův návrat na závodní motocykl bude potvrzen, až bude jasné, zda byla operace úspěšná.

Doporučujeme

Články odjinud