Po startu z druhé pozice dojel Hanika třináctý

Po startu z druhé pozice dojel Hanika třináctý

Po Bastianiniho penalizaci se Hanika dostal na druhé startovní místo. V úvodu závodu dokonce chvíli vedl, ale nakonec dojel třináctý.

V sobotu si Karel Hanika vyjel třetí místo na startu, čímž vyrovnal svůj dosud nejlepší kvalifikační počin z letošního Assenu. Vlivem penalizace Bastianiniho se nakonec posunul ještě o jedno místo výše. Během kvalifikace Hanika upadl, takže její zbytek již mohl sledovat pouze z boxů.

„Nebylo snadné bojovat s Dannym, protože je hodně silný a dnes zajel skvělý čas. Snažili jsme se co nejlépe jezdit na použitých pneumatikách, což bude důležité pro závod. Poté, co jsme nasadili nové pneumatiky, jsem zajel pár dobrých kol, ale pak jsem narazil na silný provoz na trati a ve snaze zrychlit, srazit několik desetin a přiblížit se času na pole position jsem měl lehčí pád ve třetí zatáčce. Jsem spokojený. Jsme v první řadě s dobrým nastavením a dobrou motorku. To je dobrý výchozí bod. Opravdu se těším na zítřejší závod,“ říkal spokojený Hanika po sobotní kvalifikaci, když ještě ani nevěděl, že pojede dokonce druhý, protože Bastianini obdržel penalizaci.

Začátek závodu měl Hanika vynikající. Z druhého startovního místa se dostal do čela závodu, ale bohužel tam dlouho nevydržel. Ještě během prvního kola se propadl. Stále se však držel v bojích o třetí místo. Postupem času se však Karel propadal stále více, až nakonec dorazil do cíle třináctý. Ze Sachsenringu si tak odváží tři body. Celkem jich má devětadvacet a v průběžném pořadí je čtrnáctý.

„Začátek závodu byl pro mě dobrý, protože jsem držel dobré tempo. Bohužel jsem se nedokázal udržet mezi nejrychlejšími, ale jel jsem ve skupině, která byla poměrně dost rychlá. Druhá část závodu byla zklamáním. Motorka přestala fungovat jako předtím a předjelo mě několik jezdců. Značně jsem ztrácel na výjezdu z poslední zatáčky a na cílové rovince, kde jsem vždycky přišel o několik pozic. Snažil jsem se znovu získat ztracené pozice, ale to bylo těžké. Jsem trochu zklamaný, ale myslím, že v dalším závodu na tom budeme lépe,“ doufá brněnský závodník.

Doporučujeme

Články odjinud