Předávání cen FIM v Monaku

Předávání cen FIM v Monaku

Nejúspěšnější motocykloví závodníci letošního roku včera večer místo kombinéz oblékli slavnostní oděv a v Monaku převzali ocenění.

V monackém prestižním sále zvaném „Salle des Etoiles“ byl v neděli v deset hodin zahájen galavečer, během kterého obdrželi nejúspěšnější motocyklisté ocenění. Přímý přenos z udílení cen bylo možné sledovat na internetu.

Večera se kromě letošních šampiónů zúčastnily i motocyklové legendy – například Phill Read, Cyril Neveu, Jutta Kleinschmidt, Harry Everts a další.

Cenu za letošní mistrovský titul si v kategorii silničních motocyklů odvezli Maverick Viňales (Moto3), Pol Espargaro (Moto2) a Marc Márquez (MotoGP). Z titulu šampiona superbiků se radoval Tom Sykes. Mezi dalšími oceněnými jsou i jezdci motocrossu, trialu, endurance atd. Trofeje si odvezly i dvě ženy – Laia Sainz (za tituly v trialu a enduru) a Chiara Fontanesi  (za úspěchy v motocrossu).

Při galavečeru v Monaku jsme mohli spatřit i českého jezdce Freestyle motocrossu – Libora Podmola, který se na předávání cen objevil spolu se svým soupeřem – Francouzem Rinaldem. Mezi těmito dvěma jezdci se o titulu teprve rozhodne v polovině prosince.

Mimo ocenění pro světové šampiony byly vypsány i kategorie „Nováček roku“ a „Jezdec roku“. Nováčkem roku se stal Polák Patryk Dudek a jezdcem roku byl zvolen nejmladší mistr světa královské kubatury silničních motocyklů – Marc Márquez.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud