Příští rok by se mohlo jet v Thajsku

Příští rok by se mohlo jet v Thajsku

Příští sezónu mělo MotoGP zamířit do Indonésie, která je pro prodejce motocyklů velmi atraktivní. Okruh však nebude připraven. Je možné, že se pojede v Thajsku.

Od roku 2017 se mělo začít závodit v Indonésii. Jedná se o atraktivní destinaci z hlediska prodeje motocyklů. Předpokládalo se, že se pojede na okruhu Sentul International Circuit, kde se už v letech 1996 a 1997 jelo. Okruh ovšem zatím nevyhovuje aktuálním požadavkům FIM, proto jsou nutné úpravy. Jednou z možností bylo, že by se závod konal na jiném okruhu v Indonésii, ale v současnosti není připraven žádný tamní okruh. Je tedy již jisté, že příští rok MotoGP do Indonésie nezamíří.

Situace, že Indonésie nemá připravený okruh, by tak mohlo využít Thajsko. Tam mají moderní závodní okruh Chang International Circuit. Na tomto okruhu se již od loňského roku jezdí superbiky a jezdci jsou tam spokojení.

Thajský okruh splňuje požadavky pro MotoGP, takže tedy jen zbývá, aby se místní dohodli s promotérem.

Pokud by se nakonec v Thajsku opravdu jelo, byl by závod pravděpodobně časově zařazen někam k závodům v Japonsku, Malajsii a Austrálii. Další možností pak je počátek sezóny po závodě v Kataru, ale tam by byl problém s tím, že v přibližně stejném termínu se tam jedou i superbiky, což by se mohlo negativně odrazit na návštěvnosti.

Doporučujeme

Články odjinud