Příští rok pojedou u Gresiniho di Giannantonio a Martin

Ve třídě Moto3 budou v roce 2017 u týmu Gresini Racing jezdit Ital Fabio di Giannantonio a Španěl Jorge Martin.

Tým Gresini Racing oznámil své jezdecké složení pro příští rok. U týmu zůstává Ital Fabio di Giannatonio a nově se k němu přidá Španěl Jorge Martin.

Zatím stále ještě sedmnáctiletý Ital Fabio di Giannantonio loni odjel jeden závod, letos jede svou první kompletní sezónu ve světovém šampionátu třídy Moto3. V úvodních pěti závodech vůbec nebodoval. Prvních bodů se dočkal až při GP Itálie a rovnou se jednalo o dvacet bodů za druhé místo. Poté ještě mladý Ital dvě umístění na stupních vítězů přidal (druhé místo v Assenu a třetí místo v Brně). V průběžném pořadí šampionátu je nyní sedmý a na kontě má 92 bodů. Příští rok tohoto jezdce uvidíme v témže týmu jako letos.

Po Italově boku již ovšem nebude Enea Bastianini, který přechází k Red Bull KTM Ajo. Místo Bastianiniho pojede Jorge Martin. Španěl tak opustí Mahindru a tým Aspar. Osmnáctiletý Španěl jezdí v mistrovství světa silničních motocyklů druhou sezónu. A minulý měsíc v Brně se dočkal svého prvního umístění na stupních vítězů, když dojel do cíle jako druhý.

„Jsem velmi spokojený, že budu ve světovém šampionátu pokračovat s týmem Gresini. V mé první sezóně se mi vede dobře a upřímně řečeno jsem ani nečekal, že tak rychle jezdecky vyrostu a dosáhnu takových výsledků,“ prohlásil k podpisu smlouvy di Giannantonio. „Budeme tvrdě pracovat na tom, abychom začali rok 2017 ve vrcholné formě,“ dodává mladý Ital.

 „Jsem velmi spokojený, že se stanu součástí týmu Gresini Racing, který má za sebou velké výsledky. Cítil jsem, že potřebuji novou výzvu, nový motocykl, abych mohl pokračovat ve svém jezdeckém vyzrávání a proto jsem velmi vděčný za důvěru, kterou do mě vložili,“ sdělil Jorge Martin.

e50f797a419f9f981d55759667630797.JPG

Doporučujeme

Články odjinud