9
Fotogalerie

Příští virtuální závod pojedou jezdci všech kategorií

Virtuální závody MotoGP mají úspěch a těší se vysoké sledovanosti. Další závod se pojede v Jerezu 3. května, přičemž tentokrát se pojedou všechny tři kategorie.

Zatím to stále nevypadá, že by se v brzké době mohl jet skutečný závod MotoGP, takže se zatím pořádají alespoň virtuální závody.

První virtuální závod MotoGP se jel na dráze v Mugellu dne 29. března a z výhry se radoval Alex Márquez. Virtuální závod zaznamenal velký úspěch u diváků, takže hned o dva týdny později už se konal druhý závod. Dne 12. dubna se jelo na Red Bull Ringu a vyhrál Francesco Bagnaia.

A nyní už je v plánu další závod. Pojede se 3. května v Jerezu – tedy v termínu, kdy se v Jerezu měla konat skutečná Grand Prix Španělska. A tentokrát se nepojede jenom MotoGP, ale i Moto2 a Moto3. V každé třídě nastoupí deset jezdců. Přesný seznam účastníků zatím ještě není znám. Kdo skutečně pojede, bychom se měli dozvědět příští týden. Závod začne v 15:00 a opět jej bude možné sledovat i prostřednictvím sociálních sítí.

Akce poslouží jako projev solidarity a podpory ze strany oficiální charitativní organizace MotoGP  („Two Wheels for Life“), která pak podpoří úsilí v boji proti COVID-19. 

Zdroj: motogp.com, foto: Václav Duška Jr., Graeme Brown, GeeBee Images

Doporučujeme

Články odjinud