Rabat přechází do MotoGP

Rabat přechází do MotoGP

Esteve Rabat, který aktuálně jezdí Moto2 a ještě stále je úřadujícím šampionem, se v příštím roce přesune do MotoGP

Španěl Esteve Rabat oznámil svůj přestup do MotoGP. Šampion Moto2 z loňského roku zůstane i v roce 2016 s týmem Estrella Galicia 0.0 Marc VDS, přesune se však o třídu výše.

Po GP Aragonska už měl Rabat možnost vyzkoušet si stroj MotoGP. Odjel na něm šedesát kol a byl velmi nadšený.

„Po tolika letech ve světovém šampionátu a s takovými výsledky, které jsme předvedli v posledních třech letech, je teď přestup do MotoGP přirozeným krokem,“ prohlásil Rabat. „Chtěl bych poděkovat Marcu van der Stratenovi a celému týmu za tuto příležitost a za důvěru, kterou do mě vložili. Vím, že přestoupit do MotoGP s Hondou RC213V nebude jednoduché, ale mám celou zimu na přípravu,“ dodává.

Rabat se vyjádřil i k testu, který tento týden absolvoval v Aragonii: „Test v Aragonii s Hondou RC231V byl pro mě neuvěřitelnou zkušeností. Když člověk řídí takovou motorku poprvé, tak na to prostě není připravený. Motorka jede příliš rychle, dovede neuvěřitelně zrychlovat a zatáčky se přibližují strašně rychle! Abych pravdu řekl, je to ten nejlepší zážitek s motorkou, jaký si člověk dokáže představit. Jakmile jsem se trochu přizpůsobil rychlosti, výkonu a karbonovým brzdám, byl jsem schopen o něco lépe pochopit, jak motorka funguje a tím pádem jsem mohl jezdit o něco rychleji. Rád bych odjel ještě víc kol, ale bohužel už chtěli dráhu uzavřít!“ tvrdí nadšený závodník.

Doporučujeme

Články odjinud