Rabat si při tréninku zlomil vřetenní kost

Rabat si při tréninku zlomil vřetenní kost

Esteve Rabat se zranil při pondělním tréninku v Almerii. Při pádu si zlomil vřetenní kost levé ruky. Do Japonska letí, ale jeho start ještě není zcela jistý.

Esteve Rabat v pondělí trénoval na jihošpanělském okruhu v Almerii, kde se pravidelně připravuje na závody. Tentokrát jej však postihla technická porucha na motocyklu, která zapříčinila jezdcův pád. Při nehodě si úřadující šampion zlomil vřetenní kost.

Byl ošetřen přímo na okruhu. Lékaři mu ruku znehybnili a následně byl přepraven do nemocnice v Almerii. Personál nemocnice v Almerii konzultoval situaci s Rabatovými lékaři z Barcelony. Bylo rozhodnuto, že nejlepším řešením bude operace. Zlomenina byla zpevněna pomocí destičky a zákrok byl vyhodnocen jako úspěšný.

Rabat do Japonska, kde se o tomto víkendu jede patnáctý závod letošní sezóny, odletí, ale zatím není jisté, zda bude startovat. O tom rozhodne až lékařská prohlídka na okruhu.

Úřadující šampion Moto2 má zatím stále matematickou šanci na zisk titulu. Pokud však nenastoupí v Japonsku, tak o tuto šanci přijde a Zarco bude jistým šampionem. Pokud by Rabat musel vynechat více závodů, je vysoce pravděpodobné, že by přišel i o šanci umístit se v šampionátu jako druhý. Alex Rins na třetím místě ztrácí na Rabata 22 bodů. Sám jezdec je však optimistický a věří, že v Japonsku závodit bude.

Doporučujeme

Články odjinud