Red Bull KTM Ajo vstupuje do Moto2

Red Bull KTM Ajo vstupuje do Moto2

KTM včera potvrdila, že od roku 2017 vstupuje do kategorie Moto2. Značka tak bude mít zastoupení ve všech kategoriích - Moto3, Moto2, MotoGP a také v Red Bull Rookies Cupu.

KTM již nyní spolupracuje s týmem Ajo v kategorii Moto3 a od příštího roku bude tým Red Bull KTM Ajo i v Moto2.

S týmem budou v prostřední kubatuře jezdit Brad Binder a Miguel Oliveira. Oba tito jezdci už jsou v týmu známí. Brad Binder aktuálně jezdí v Moto3 a je již velmi blízko zisku titulu v této kategorii. Pokud dojede v Aragonsku druhý nebo lépe, bude mít již titul jistý bez ohledu na výsledek jiných jezdců. Miguel Oliveira jezdil v týmu Red Bull KTM Ajo v loňském roce. Především druhá polovina roku byla v jeho podání skvělá. Dohnal velkou ztrátu na Kenta a do posledního závodu roku bojoval s Britem o mistrovský titul. Nakonec skončil druhý. Nyní Portugalec jezdí v Moto2 u týmu Leopard Racing.

„Hlavně musím říct, že jsem velmi vděčný za tuto šanci,“ sdělil k podpisu smlouvy Brad Binder. „Rád bych poděkovat Aki Ajovi a všem partnerům, kteří mi to umožnili. Pro mě není nic lepšího než zůstat v Red Bull KTM Ajo a závodit v Moto2. Tento tým mám opravdu velmi rád. Všech členů si nesmírně vážím a vím, že ať už udělají jakékoliv rozhodnutí, tak je to vždy s cílem udržet tým a jezdce na nejvyšších pozicích. Vím, že to nebude jednoduché, ale jsem velmi motivovaný a už se na to těším,“ dodává Jihoafričan.

„Mám radost z toho, že se vracím zpátky k Red Bull KTM Ajo, profesionálnímu týmu, který stál za mými největšími úspěchy,“ prohlásil ke svému přestupu Miguel Oliveira. „Svou nejlepší sezonu jsem měl právě s nimi. Jsem nesmírně vděčný, že si mě Aki Ajo a KTM vybrali a děkuji jim za důvěru, kterou do mě vložili s tímto ambiciózním projektem KTM Moto2,“ uzavírá Oliveira.

Doporučujeme

Články odjinud