Rossi: Superbiky nepojedu

Rossi: Superbiky nepojedu

Valentino Rossi prohlásil, že po konci své kariéry v MotoGP nemá v plánu přestoupit do kategorie Superbike.

Devítinásobný motocyklový šampion Valentino Rossi, který v pondělí oslavil šestatřicáté narozeniny, odpovídal na otázky uživatelů Dainese. Rossi poodhalil i své plány do budoucna a odpovídal i na kuriózní otázky.

Jedna z otázek na Rossiho směřovala i k jeho rituálu při vyjíždění z boxu, kdy si potahuje kombinézu v rozkroku. „Už je to taková pověra. Dříve byly kombinézy těsnější, takže mě to tam trochu táhlo. Teď už to tak není, už je to jen způsob, jak se lépe soustředit,“ vysvětluje Rossi.

Dále se Rossi nevyhnul ani otázkám na svou budoucnost. „Před několika lety bylo mým plánem po konci kariéry v MotoGP odejít do superbiků, ale upřímně řečeno, teď se chci raději soustředit na MotoGP. Chci tam být, jak nejdéle to bude možné a pak skončím. V současnosti bych se spíše přiklonil k tomu, že superbiky nepojedu,“ prohlašuje italský závodník, který tak s největší pravděpodobností nenapodobí svého rivala z MotoGP – Maxe Biaggiho, který po ukončení svého působení v MotoGP odešel do superbiků. Biaggi ovšem nebyl jediným, kdo po MotoGP přestoupil do superbiků. Podobnou cestu v nedávné době absolvoval například i Carlos Checa. Marco Melandri si z MotoGP „odskočil do superbiků“ a nyní se vrací zpět do MotoGP. Z dalších jezdců posledních let, kteří závodili v MotoGP i v superbicích, lze jmenovat například i Jamese Toselanda, Troye Baylisse, Bena Spiese, Colina Edwardse, Johna Hopkinse či Chrise Vermeulena.

(Zdroj: www.marca.com)

Doporučujeme

Články odjinud