Rossiho bratr Luca Marini bude jezdcem týmu Forward Racing

Rossiho bratr Luca Marini bude jezdcem týmu Forward Racing

Luca Marini, který je polovičním bratrem Valentina Rossiho, se v příští sezóně stane závodníkem týmu Forward Racing v kategorii Moto2.

Tým Forward Racing dnes oficiálně oznámil, že Luca Marini bude jejich novým jezdcem. Rossiho poloviční bratr tak v příštím roce bude kolegou Lorenza Baldassarriho.

Osmnáctiletý italský jezdec je součástí VR46 Riders Academy. Letos se účastnil závodů FIM CEV Moto2 u týmu Paginas Amarillas HP40. Celkově dokončil sezónu na pátém místě.

Ve světovém šampionátu není tento mladík nijak neznámý. Letos se již objevil v jednom závodě Moto2. Jednalo se o GP San Marina, kde dojel jednadvacátý. Předloni si v San Marinu vyzkoušel i kategorii Moto3. Tehdy závod nedokončil, upadl hned v prvním kole.

„Jsem šťastný a zároveň plný emocí, že jsem dostal takovou příležitost. Následující sezóna bude opravdu důležitá a také náročná,“ prohlásil Marini. „Přijít do týmu Forward Racing je pro mě velká příležitost k tomu, abych se toho hodně naučil od týmu i týmového kolegy. Využiji toho na maximum!“ slibuje mladý Ital.

Doporučujeme

Články odjinud