S týmem Red Bull KTM Ajo pojedou v Moto3 Antonelli a Bendsneyder

S týmem Red Bull KTM Ajo pojedou v Moto3 Antonelli a Bendsneyder

Bo Bendsneyder zůstane u týmu Red Bull KTN Ajo v kategorii Moto3 i příští rok. Nově se k němu připojí Niccolo Antonelli.

Tým Red Bull KTM Ajo včera představil svou jezdeckou sestavu pro kategorii Moto2 a nyní oznámil i jezdecké složení v nejnižší kubatuře.

Bo Bendsneyder, který do týmu Red Bull KTM Ajo letos přišel z Red Bull Rookies Cupu, u týmu zůstane i v následující sezóně. Nově se k Holanďanovi přidá Ital Niccolo Antonelli, který tak vystřídá Jihoafričana Brada Bindera.

Bendsneyder je aktuálně ve své první sezóně v Moto3, ve Velké Británii vybojoval své první umístění na stupních vítězů, když závod dokončil na třetí pozici. V průběžném pořadí šampionátu mu nyní patří čtrnáctá příčka.

Niccolo Antonelli je v mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2012. Nyní jezdí pro tým Ongetta-Rivacold. Prvního umístění na podiu se Ital dočkal loni v Brně. Tehdy se rovnou dostal na stupínek nejvyšší. Ve Velké Británii a v San Marinu pak dojel třetí. Dalšího vítězství se dočkal ještě téhož roku v Japonsku. Celkově byla loňská sezóna pro Antonelliho tou zatím nejúspěšnější. Skončil na pátém místě. Letos dobře zahájil sezónu vítězstvím v Kataru, ale od té doby se již na podium nepodíval. V průběžném pořadí mu patří desáté místo.

K přestupu do Ajova týmu Antonelli řekl: „Mám velkou radost, že se přidám k týmu Red Bull KTM Ajo, protože je to pro mě splněný sen. Jedná se o tým, z něhož vyšlo několik mistrů světa a pokaždé bojuje o nejvyšší pozice, takže se chci příští rok naučit co nejvíc. Za cíl máme boj o vítězství v každém závodě nebo alespoň být na stupních vítězů.“

Doporučujeme

Články odjinud