Salač si ve Valencii vyjel nejlepší výsledek dosavadní kariéry

Salač si ve Valencii vyjel nejlepší výsledek dosavadní kariéry

Filip Salač dojel ve Valencii jako pátý, přičemž nebyl nijak daleko od stupňů vítězů. Páté místo je jeho zatím nejlepším výsledkem.

Salačovi se ve Valencii dařilo od začátku. Rychlý byl už v trénincích. V prvním tréninku byl dokonce druhý. V kombinovaném pořadí byl nakonec třináctý, ale na přímý postup do druhé kvalifikace to stačilo. Mladý český jezdec si nakonec vyjel šesté startovní místo, což je jeho zatím nejlepším kvalifikačním počinem v Moto3.

„Dnešek byl úžasný. Z šestého místa v kvalifikaci jsem opravdu nadšený, zejména proto, že jsme byli rychlí na použitých i na nových pneumatikách. Celý den byl prostě fantastický a já jsem zajížděl opravdu rychlé časy. Abych byl upřímný, i když mi první řada unikla o pouhých 0,049 sekundy, jsem rád, že odstartuju z druhé řady, protože aspoň nebudu před závodem tolik nervózní. Uvidíme, jak si povedeme zítra, ale samozřejmě mám velkou radost z tohoto kvalifikačního výsledku. Jako vždy odvedu maximum a doufám, že výsledek bude stejně uspokojivý jako dnes,“ věřil Salač po kvalifikaci.

Závod třídy Moto3 ve Valencii byl hodně dramatický. Nejprve musel být odložen kvůli čištění dráhy a pak byl přerušen kvůli hromadné nehodě. Salačovi se ovšem po startu z šesté pozice dařilo. Bojoval v přední skupině. Nakonec si dojel pro páté místo, což je jeho zatím nejlepší výsledek v mistrovství světa Moto3. Navíc ani nebyl nijak daleko od pódiového umístění. Na vítěze ztratil jen 0,328 s a za třetím zaostal o 0,148 s.

„Jsem opravdu velmi šťastný. Ve warm upu jsem měl pocit, že mohu s použitými pneumatikami zajet velmi dobře. Byl jsem silný a věděl, že to může být dobrý závod. Odstartoval jsem docela dobře, ale krátce nato byl závod zastaven červenými vlajkami. To mě samozřejmě nepotěšilo, protože nikdy nevíte, co se stane po restartu. Naštěstí jsem měl stejně dobrý start a hned jsem byl v přední skupině, která se skládala ze sedmi jezdců. Pak jsem skoro ztratil kontakt se skupinou kvůli soubojům se soupeři, ale snažil jsem se, abych tu ztrátu zase rychle smazal. Když jsem byl konečně v dobré pozici, bylo to už poslední kolo a už jsem neměl 100% důvěru ve své pneumatiky. Byl to těžký závod, ale páté místo je zatím můj nejlepší výsledek a navíc jsem byl dost blízko pódia, takže jsem spokojený. Celý víkend byl dobrý. Chci poděkovat týmu za podporu během celé této sezóny. Hodně jsem se naučil, některé lekce byly určitě těžké, ale mám radost, že jsem mohl sezónu zakončit tímto způsobem,“ radoval se Salač po závodě ve Valencii.

Zdroj a foto: Prüstel GP

Doporučujeme

Články odjinud