Šampioni závodí i v zimě

Šampioni závodí i v zimě

Minulou sobotu se úřadující šampioni spolu s několika dalšími jezdci zúčastnili charitativního závodu a dnes si zazávodili i na ploché dráze.

Ani přes zimu si závodníci neužijí příliš odpočinku. V sobotu 4. ledna 2014 se v Madridu konal charitativní závod, kterého se účastnili jezdci z různých odvětví motoristického sportu. Mezi zúčastněnými byl například úřadující šampion MotoGP – Marc Márquez, zapojili se i mistři světa dvou slabších kubatur – Pol Espargaro a Maverick Viňales. Výtěžek ze vstupenek na závod byl věnován nadaci Riders for Health, která byla založena v 80. letech minulého století za účelem pomoci nejchudším částem Afriky.

Dnes se závodníci sjeli do Barcelony, kde si zazávodili na ploché dráze. V kategorii Superprestigio nastoupili například Marc Márquez, Maverick Viňales, Aleix Espargaro, Esteve Rabat, Alex Rins, Julian Simon, Ricard Cardus a další. Ze Spojených států přiletěl šampion ploché dráhy – Brad Baker, který dnes bojoval v kategorii Open. Ti nejúspěšnější z obou tříd se pak utkali proti sobě v superfinále. Vítězem se nakonec stal (již zmíněný) Baker. Druhý skončil Esteve Rabat a jako třetí se do cíle dopravil Kenny Noyes. Marc Márquez upadl, ale naštěstí vyváznul bez zranění.

Nyní už se jezdci budou připravovat na předsezónní testy. Kategorie MotoGP bude testovat na počátku února v Sepangu a slabší kubatury zahájí testy 11. února ve Valencii.

Doporučujeme

Články odjinud