Slabší kubatury před závodem v Mugellu

Slabší kubatury před závodem v Mugellu

Kdo vyhrál loňské závody slabších tříd v Mugellu? Který závodník pojede svou 150. velkou cenu? Nejen tyto otázky budou zodpovězeny níže.

Moto3

V závěru loňského závodu třídy Moto3 v Mugellu dojeli první tři do cíle v rozmezí pouhých jedenáct tisícin, což je historicky nejmenší rozdíl mezi pozicemi na stupních vítězů v této kategorii.

Vedoucí jezdec průběžného pořadí – Danny Kent – dosud dojel v Mugellu nejlépe pátý (v roce 2012). Loni vyrážel z 26. místa a dorazil do cíle jako patnáctý.

Enea Bastianini má před sebou domácí závod. Ve Francii dokončil na druhé pozici, přičemž startoval až jako osmnáctý. Podobně na tom byl i v Kataru, kdy startoval jednadvacátý a dojel druhý. Loni v Mugellu cíl závodu neviděl, protože upadl těsně před koncem při bojích s Jackem Millerem a Alexem Márquezem.

Romano Fenati ve své první sezóně v mistrovství světa vybojoval v Mugellu druhé místo, loni zde zvítězil. A posílen vítězstvím v předchozím závodě v Le Mans jistě bude chtít na tento úspěch navázat.

Jako druhý loni dojel v Mugellu Isaac Viňales. Druhé místo je pro Maverickova bratrance dosud nejlepším umístěním kariéry. Tuto příčku si vyjel celkem dvakrát – jednou loni v Mugellu a podruhé loni ve Valencii.

Podium loni doplnil Alex Rins.

Francesco Bagnaia přijede na svůj domácí okruh jako závodník, který už si užil pocit vystoupit na stupně vítězů. Své první podium si vyjel před necelými dvěma týdny ve Francii.

Moto2

Vedoucí závodník šampionátu Moto2 – Johann Zarco – si v roce 2011 v Mugellu zajistil svou první pole position kariéry. Dvakrát zde vystoupil na stupně vítězů – poprvé v kategorii 125 ccm roku 2011 a podruhé v Moto2 roku 2013.

Thomas Lüthi – vítěz závodu ve Francii – startoval v Mugellu již dvanáctkrát, z čeho třikrát skončil na podiu: Roku 2005 ve třídě 125 ccm dokončil závod na druhém místě, ve dvěstěpadesátkách roku 2008 dorazil do cíle jako třetí a na stejném místě dojel i roku 2012 v kategorii Moto2. Vítězství v Le Mans bylo Lüthiho desátým vítězstvím celkově. V Mugellu se může pokusit získat poprvé v kariéře dvě vítězství v řadě.

Z vítězství v Mugellu se v prostřední kategorii loni radoval Esteve Rabat. Jako druhý dojel Luis Salom, který od té doby (zatím) znovu na podium nevystoupil. Jako třetí se do cíle dostal Jonas Folger.

Sam Lowes loni v Mugellu startoval z druhé pozice – jednalo se o jeho první start z první řady.

Esteve Rabat, který toto pondělí oslavil šestadvacáté narozeniny, pojede v Mugellu svůj 150. závod v mistrovství světa.

Alex Rins skončil na podiu při svých dvou předchozích startech v Mugellu. Předloni byl druhý a loni třetí. Loni vyrážel z pole position. Tehdy však ještě jezdil v nižší kategorii.

Po delší době se na startu velké ceny objeví Mattia Pasini – v Mugellu pojede na divokou kartu. Ital má na svém kontě dvě vítězství z Mugella. První z nich se datuje do roku 2006, kdy Pasini závodil v kategorii 125 ccm a to druhé vítězství vybojoval ve třídě 250 ccm roku 2009.

(Zdroj: motogp.com)

Doporučujeme

Články odjinud