Smith a Espargaro vyhráli osmihodinovku v Suzuce

Smith a Espargaro vyhráli osmihodinovku v Suzuce

Bradley Smith a Pol Espargaro se o tomto víkendu zúčastnili osmihodinovky v Suzuce. Po startu z pole position se jejich tým raduje z vítězství.

Bradley Smith a Pol Espargaro si ani během letní přestávky neodpočinuli od závodění. O tomto víkendu nastoupili do vytrvalostního závodu 8H Suzuka. Smith a Espargaro byli součástí týmu Yamaha Factory Racing. Spolu s nimi se na motocyklu střídal i Katsuyuki Nakasuga.

Byl to právě Nakasuga, kdo se do závodu vydával z prvního místa. Nakasugův start však nebyl ideální – po prvním kole jel až jedenáctý. Postupem času se však zlepšoval. Po Nakasugovi převzal motocykl Bradley Smith. Britský závodník dokázal během své jízdy dostat tým Yamaha Factory Racing do vedení. Na prvním místě si vytvořil náskok zhruba dvě vteřiny, ale po výjezdu safety caru o náskok přišel. Když safety car odjel zpátky do boxů a závod byl restartován, Smith klesl na druhé místo.

Pak se na motocyklu objevil Pol Espargaro, který stejně jako jeho kolegové z týmu zajížděl dobré a stabilní časy. Po třech odjetých hodinách řídil stále Espargaro a jeho náskok v čele byl přibližně dvanáct vteřin. Dále se náskok týmu Yamaha Factory Racing navyšoval. Tým však dostal třicetivteřinovou penalizaci stop and go za předjíždění pod žlutými vlajkami. Kvůli penalizaci přišel tým o vedení.

Nebyl však ještě všem dnům konec. Bradley Smith, který pak motocykl převzal, se opět dokázal probojovat na první místo. Poté došlo ještě k několika vystřídáním na motocyklu. Do závěrečné fáze závodu nastoupil Bradley Smith a nakonec dokázal projet vítězně cílem. Jedná se o první vítězství Yamahy na osmihodinovce v Suzuce od roku 1996.

Kromě Smitha a Espargara z MotoGP se v Suzuce ukázal i Dominique Aegerter z Moto2. Aegerter jel v týmu FCC TSR Honda, který obsadil druhé místo.

V Suzuce si zazávodil i bývalý šampion MotoGP – Casey Stoner, pro nějž však závod nedopadl dobře. Australan jel v týmu MuSASHi RT HARC-PRO, který osmihodinovku v Suzuce ovládl v předchozích dvou letech a letos také patřil k favoritům. Casey Stoner se ve svém úvodním výjezdu ujal vedení, ale přibližně v sedmdesáté minutě závodu havaroval. Závodník narazil do ochranné bariéry a zlomil si lopatku a kost v levém kotníku.

Doporučujeme

Články odjinud