Smith nakonec musel na operaci

Smith nakonec musel na operaci

Bradley Smith si při tréninku na osmihodinovku v Oscherslebenu zranil nohu. Kromě tržné rány na stehně si poškodil i kolenní vazy.

Během čtvrtečního volného tréninku před vytrvalostním závodem na německém Oscherslebenu si Bradley Smith způsobil zranění nohy. Jednalo se o tržnou ránu na stehně. Bylo tam dokonce i podezření na zlomeninu stehenní kosti, ale to se naštěstí nepotvrdilo. Zjistilo se však, že si Smith poškodil i kolenní vazy.

Zranění nohy si vyžádalo operační zákrok. Smith byl operován již ve čtvrtek pozdě večer. Cílem operace bylo zacelit velkou ránu ve stehně. Kvůli zranění tedy Smith nemohl do osmihodinovky nastoupit.

O dalším léčebném postupu rozhodne Dr. Xavier Mir z kliniky v Barceloně. „Byl jsem na magnetické rezonanci s kolenem a byla zjištěna nějaká poškození vazů,“ sdělil Bradley Smith. „Teď počkáme na vyjádření specialisty, kterým je Dr. Mir z Barcelony. Už je o mém zranění informován a obdržel i snímky z vyšetření magnetickou rezonancí. Jakmile si ho vyslechneme, budeme schopni zvolit správný postup. Operace, kterou jsem podstoupil ve čtvrtek, měla za cíl zacelit ránu v noze, kterou jsem si pádem způsobil. Nejsou tam žádné zlomeniny a magnetickou rezonanci využijeme při kontrole dalších možných poškození. Jakmile bude všechno hotovo, bude možné zahájit adekvátní léčbu,“ dodává jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud