Spies dosáhl svého nejlepšího kvalifikačního umístění v MotoGP

Zatímco čtvrtý Ben Spies se ještě rozhoduje, kterou směs pneumatik použije v závodě, devátý Colin Edwards, který ještě chce vylepšit odpružení přední vidlice, má jasno. Rozhodl se pro tu měkčí.

Ben Spies dosáhl v kvalifikaci na Velkou cenu Nizozemska svého nejlepšího umístění na startovním roštu. Zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Jeho stájový kolega z týmu Monster Yamaha Tech 3 Colin Edwards byl ve vyrovnaném závodním poli devátý.

Mechanici vylepšili nastavení přední části Spiesova stroje. Vzhledem k tomu, že na obou směsích pneumatik úřadující šampión superbiků zajížděl konzistentní časy, musí se ještě rozhodnout, jaké pneumatiky zvolí pro závod, do kterého díky čtvrtému místu odstartuje z výhodnější stopy. "Nebyl jsem si jistý, kolik toho vytěžím z měkčích pneumatik, ale nakonec jsem na nich byl rychlejší. Podíváme se na předpovědi, ale myslím, že obě směsi budou fungovat. Jsem rychlý s oběma sadami, takže záleží na stanovisku Bridgestonu. Měkčí pneumatiky budou rychlejší na začátku, takže uvidíme, bude to těžká volba," předpokládá Spies a věří, že bude znovu bojovat o pódium. "Jorge je daleko, ale bitva mezi třetím a šestým místem bude velmi těsná. Můžu být třetí, ale také třeba šestý nebo sedmý. Ale jsem blíž než v Silverstone. Možné je všechno."

Edwards nastavil na každém svém stroji geometrii přední části trochu jinak. "Na jednom stroji mi to tolik nesedělo, na druhém jsem se cítil lépe a mohl víc přídat. Jsem ještě blíž Jorgeho nastavení přední části než včera. Můžu s předním kolem zatáčet, jak chci. Nastavení však stále není pefektní, myslím, že odpružení přední vidlice je příliš tvrdé. Ještě si s ním pohrajeme," slibuje zkušený Američan. "Že jsem zase devátý ukazuje, jak těsné to letos v MotoGP je, protože jsem se na motorce cítil dobře. Jsme na tom lépe, než v některých jiných závodech, takže potřebuji dobrý start. Rozhodl jsem se pro měkčí pneumatiky. I po dvaceti kolech jsem na nich zajel okolo 1:35, takže je použiju. Tvrdší pneumatiky nemají takovou postranní přilnavost."

Doporučujeme

Články odjinud